Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://sport.hrt.hr/htvsport/slike/nogomet/ep/ces_niz.jpg ">Reprezentacija Èeške Republike prvi uèesnik èetvrtfinala Evroposkog prvenstva u Portugalu - 2004-06-20


Reprezentacija Èeške prvi je èetvrtfinalist Evroposkog prvenstva u Portugalu. U posljednjem susretu drugog kola takmièenje po grupama, Èesi su u Aveiru sa 3:2 pobijedili Holandiju.

Holandija je povela sa 2:0 pogocima Vilfreda Boume (4) i Ruuda van Nistelroja (19), ali su Èesi golovima Jana Kolera (23), Milana Baroša (71) i Vladimira Šmicera (88) preokrenuli rezultat.

O drugom èetvrtfinalisti odluèiæe posljednje kolo u kojem se sastaju Njemaèka i Èeška, i Holandija i Letonija.

“Sada moramo pobijediti Letoniju i nadati se da æe Èeška protiv Njemaèke igrati ozbiljno”, izjavio je nakon utakmice holandski selektor Dik Advokat.

Najbolji na terenu bio je Pavel Nedved: “Preslabo smo poèeli utakmicu, ali smo se uspjeli vratiti protiv vrlo jakog protivnika. S obzirom na toda obje ekipe igraju napadaèki, bilo je zabavno igrati, a vjerujem i gledati. Gotovo neprestano se nešto dogaðalo.”, rekao je Nedved.

Ranije su Letonci iznenadili Njemaèku, ne dozvolivši izabranicima Rudija Felera da se pobjedom primaknu èetvrtfinalu. Susret je završen bezpobjednika 0:0, paNjemci da bi osigurali plasman, bez obzira na ishod susreta Holandija – Letonija, sada u poslednjem kolu moraju savladati Èehe.

XS
SM
MD
LG