Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20040606/thumb.ny15006062249.nba_finals_milicic_ny150.jpg">Milièiæ zaigrao u finalu NBA plej-ofa - 2004-06-11


Kada bi i u preostalim utakmicama finala doigravanja u NBA ligi, Pistonsi iz Detroita ponovili sinoænju igru protiv losanðeleskih Lejkersa – dogodilo bi se da se konaèno – jedan košarkaš iz Srbije i Crne Gore - može pohvaliti šampionskim prstenom. Reè je, naravno, o Darku Milièiæu, koji je zaigrao u finalu NBA plej ofa.

Darko Milièiæ je na parketu proveo svega 2 minuta, i uz jedan neuspešan šut iz igre, uknjižio je jedan skok u odbrani. Njegovi Pistonsi, predvoðeni odliènim Rièardom Hamiltonom i Èonsijem Bilapsom, slavili su protiv Lejkersa sa 88:68, u treæoj utakmici " finala" NBA plej ofa i poveli sa 2:1 u seriji. Rièard Hamilton je ubacio 31, a Bilaps 19 poena. Pobednika na Oburn Hilsu ponovo je presudila fenomenalna odbrana Pistonsa, pored koje je all star duet – Šekil O Nil / Kobi Brajant – ubacio skromnih 25 poena – Centar Lejkersa je bio razoèaran uèinkom svog tima.

Ovo je prvi put u karijeri da sam samo jednom bio na liniji slobodnih bacanja. Oèekujem da se to na iduæoj utakmici ne ponovi. Detroit je odigrao odlièno i pred nama je veliki izazov, veliki jer i mi sami sebi otežavamo posao, rekao je O Nil.

Utakmica je do polzuvremena bila prilièno izjednaèena. Detroit je na poluvremenu vodio sa 39:32, ali je sjajnom igrom u teæoj èetvrtini Ditroit stvoruio prednost od èak 16 poena, nakon èega pobednik više nije dolazio u pitanje.

Odigrali smo fenomenalno u odbrani. Onemoguæili smo Lejkerse da šutiraju slobodna bacanja i pravo da vam kažem – pomalo sam šokiran rezultatom. Veoma poštujem Lejkerse i znam da oni nisu ista ekipa sa i bez Karla Melouna – ali moram da priznam da sam vrlo ponosan na svoje igraèe, rekao je nakon utakmice – trener Pistonsa Leri Braun.

Njegov kolega Fil Džekson priznao je da njegov tima nije imao rešenja za odbranu Detroita i da je splasnuo momentum koji su Lejkersi dobili nakon sreæne pobede u drugoj utakmici. Trofejni trener je posebno naglasio da su Pistonsi šutirali duplo više slobodnih bacanja i dodao da u narednoj utakmici od svog tima oèekuje više.

Ako pobede i u èetrvroj utakmici finala "plej ofa" koja se u nedjelju, ponovo igra na Oburn Hilsu – Pistonsi æe doæi na korak od trofeja koji je pre 14 godina napustio popularni Moutaun.

NBA lige se, u meðuvremenu, još nije oglasila povodom incidenta pre poèetka utakmice kada se sa navijaèima Detroita pokoškao isprovocirani Karl Meloun.

XS
SM
MD
LG