Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="  http://www.kdfi27.com/images/nhl%20logo.jpg">Tampa Bej osvojila Stenli Kup - 2004-06-08


Do prvog "Stenli Kupa" u istoriji kluba Tampa Bej je stigla trijumfom u sedmom meèu finalne serije – 2:1, a oba gola postigao je Ruslan Fedotenko, najpre u 14. minutu, a zatim i pet i po minuta pre kraja druge treæine. Fedotenko je tako postao tek osmi igraè u istoriji, koji je u sedmoj utakmici finala plej-ofa postigao više od jednog gola.

Kalgari, koji je vodio sa 3-2 u seriji, smanjio je voðstvo domaæih sredinom poslednjeg perioda preko Krega Konroja, ali je do kraja dominirao golman Tampa Beja, Nikolaj Kabibulin, koji je završio meè sa 16 uspešnih odbrana i doveo svoj tim do trijumfa. Veliku radost hokejaša sa Floride, ali i svih ostalih ljubitelja hokeja pokrariæe èinejnica da je ovo bila utakmica, posle koje æe uslediti mnogo veæa pauza, jer kolektivni ugovor igraèa i NHL lige istièe 15. septembra, a šanse da se postigne novi dogovor su vrlo male.

Za MVP igraèa finalne serije proglašen je centar Tampa Beja Bred Rièards, a najemotivniji trenutak bio je kada je 40-godišnji Dejv Andrejèuk na kraju svoje 22. sezone u ligi i posle 1758. utakmica, podigao šampionski trofej i tako verovatno na najbolji naèin završio svoju karijeru.

"Cele godine smo se borili da steknemo prednost domaæeg terena i sada smo osvojili titulu u sedmoj utakmici, na svom ledu. Nemam reèi da opišem kako se oseæam", rekao je Andrejèuk.

XS
SM
MD
LG