Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src=" http://www.b92.net/galerija/pics/2004/02/317788802401d034e70071077880208.jpg">Zimonjiæ i Bovina pali u polufinalu - 2004-06-03


Selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije i Crne Gore Nenad Zimonjiæ nije uspeo da se plasira u finale drugog ovogodišnjeg Gren Slem turnira u konkurenciji mešovitih parova. Posle osvajanja Austrelijen Opena, u januaru ove godine, Zimonjiæ i Ruskinja Elena Bovina poraženi su u polufinalu "Rolan Garosa" od francuskog tandema Tatjana Golovin/Rišar Gaske sa 2:1, po setovima 7:5, 3:6 i 6:1.

A u finalu ženskog singla, prvi put u istoriji Gren Slem turnira sastaæe se dve Ruskinje – Elena Dementijeva i Anastasija Miškina. Do istorijskog plasmana u finale, prvog za jednu Ruskinju od daleke 1974. godine, najpre je stigla Elena Dementijeva pobedom nad Argentinkom Polom Suares – 6:0 i 7:5, posle sat i 15 minuta igre, da bi nešto kasnije njena sunarodnica, Anastasija Miškina za svega 61 minut, deklasirala Amerikanku Dženifer Kaprijati – 6:2 i 6:2.

Meè izmeðu Dementijeve i Suares više je lièio na duele od pre 20-tak godina, s obzirom da su obe teniserke bile impresionirane nastupom u polufinalu, koji je Ruskinji bio drugi u karijeri, a 27-godišnjoj Argentinki prvi. Upravo zato, meè su obeležile mnogobrojne greške: 17 dvostrukih servis grešaka, 12 brejkova, 69 neizunuðenih grešaka i samo 25 vinera. Reklo bi se da je dementijeva u ovom sluèaju bila manje loša i tako postala prva Ruskinja u Gren Slem finalu posle svog trenera Olge Morozove, koja je u finalu Vimbldona 1974. poražena od Kris Evert.

U drugom polufinalu, Miškina je, iako šesti nosilac, zvanièno bila autsajder protiv šampionke iz 2001. godine – Dženifer Kaprijati, pogotovo posle impresivne pobede Amerikanke u duelu sa Serenom Vilijams. Ipak, Kaprijati ovog puta nije bila ni blizu tog izdanja, a Miškina je pružila najbolju igru od svih polufinalista. Kaprijati je izgubila prva tri gema, a kako je meè odmicao igrala je sve više brzopleto i bivala nervoznija, što je 23-godišnja Ruskinja iskoristila i smireno eliminisala i treæu Amerikanku – posle Alisije Molik i Venus Vilijams – na putu do svog prvog Gren Slem finala.

"Het-trik" Ronalda sa bele taèke

U južnoamerièkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje æe 2006. godine biti održano u Nemaèkoj, Brazil je pobedio Argentinu 3:1 i preuzeo prvo mesto u grupi od deset timova, iz koje prva èetiri idu direktno na Mondijal. Brazil trenutno ima 12 bodova iz šest utakmica, Argentina je druga sa 11, bodom više od Èilea i Paragvaja.

Sva tri gola za Brazil na stadionu "Mineirao" postigao je Ronaldo iz penala, u 16. 67. i 90. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za goste bio odbrambeni fudbaler Huan Pablo Sorinin u 81. minutu. Ronaldo je u stvari izveo èetiri penala, jer je sudija zahtevao da se prvi ponovi zbog preranog ulaska brazilskih igraèa u šesnaesterac, ali je fubdaler madridskog Reala sva èetiri puta bio siguran protiv golmana "gauèosa" Pabla Kabaljera.

Ovo je bio 90. duel Brazila i Argentine, a posle ovog trijumfa Brazil ima 33 pobede, Argentina 32, a 25 meèeva je završeno nerešeno.

XS
SM
MD
LG