Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://www.nba.com/media/pistons/rasheed_90_040524.jpg">Rašid Valas ispunio obeæanje - 2004-05-25


Košarkaši Detroita pobedili su Indijanu – 72:67 u drugoj utakmici finala Istoène konferencije NBA plej-ofa i tako izjednaèili rezultat u seriji na 1-1. Rašid Valas garantovao je pobedu svog tima u drugoj utakmici u Indijanapolisu, i mada nije igrao kao neko ko je obeæao tako nešto, Pistonsi su uspeli da naprave "brejk" i preotmu prednost domaæeg parketa u seriji protiv Pejsersa.

Prilièno tvrdu utakmicu, veoma tešku za gledanje, obeležile su blokade na obe strane, ali prvenstvo neverovatih 19 "banana", koliko su zabeležili gosti iz Detroita. Rašid Valas je imao 5, uz 8 skokova, i 10 poena, ali katastrofalnih 4-19 iz igre, Ben Valas i Tejšon Prins imali su po èetiri blokade, a veteran Elden Kembel 3.

Posle odliènog prvog poluvremena, koje su završili sa šest poena prednosti, Pejsersi su u nastavku bili potpuno zaustavljeni snažnom odbranom Detroita, pogotovo Džermejn O'Nil, koji je posle 16 koševa u prva 24 minuta, ostao bez poena u drugom poluvremenu. U poslednjoj èetvrti, odgovornost kod gostiju preuzeo je Rip Hamilton, koji je postigao 13 od poslednjih 15 poena svog tima, ukupno 23. Meðutim, Indijana je opet imala šansu za izjednaèenje, ali je pri rezultatu 69:67, 17 sekundi pre kraja, Tejšon Prins fantastièno izblokirao Redžija Milera u kontri, posle èega je Hamilton osigurao pobedu sa linije penala.

Miler je završio sa 21 poenom i 6 skokova, Ron Artest sa 13 koševa i 7 uhvaæenih lopti, a Džermejn O'Nil sa 16 pogodaka i 8 uhvaæenih lopti. Indijana je meðutim iz igre šutirala skandaloznih 27 odsto, tako da je prvi poraz u "Konsiko Fildhausu" posle 14 uzastopnih pobeda bio neminovan.

Ova serija nastavlja se u sredu uveèe, kada Detroit doèekuje Indijanu, a veèeras u treæoj utakmici finala Zapada, Minesota gostuje u Los Anðelesu. Trenutni rezultat je 1-1.

XS
SM
MD
LG