Linkovi

Redži Miler srušio Pistonse - 2004-05-23


Košarkaši Indijane poveli su sa 1-0 u finalnoj seriji Istoène konferencije NBA plej-ofa, pošto su u svojoj dvorani pobedili Detroit – 78:74. Èovek odluke bio je veteran Redži Miler, koji je najpre 30 sekundi pre kraja postigao trojku, a onda šest sekudi pre isteka vremena, sa linije slobodnih bacanja, obezbedio trijumf Pejsersa.

Miler je završio meè sa ukupno 6 poena, a pomenuta trojka bila je njegov jedini pogodak iz igre iz sedam pokušaja. Najefikasniji kod pobednika bio je Džermejn O'Nil sa 21 poenom i 14 skokova, Ron Artest je završio meè sa 17 koševa, 7 skokova, po 3 ukradne lopte i blokade, a znaèajnu ulogu odigrali su i Al Harington (14 poena, 8 skokova, 3 ukradene lopte) i Džamal Tinsli (13 koševa, 5 asistencije, 4 ukradene lopte).

Kod poraženih, Rip Hamilton je postigao 23, Èonsi Bilaps 18, a Ben Valas 11 poena, uz sjajna 22 skoka, po 5 asistencija i blokada, ali je Pistonsima nedostajao uèinak Rašida Valasa (4 poena, 5 faulova, 3 izgubljene lopte za 36 minuta), koga još muèi povreda stopala.

Trener Pistonsa Leri Braun posle utakmice je rekao da je Miler najbolji u završnici i da je to nešto što su svi veæ mnogo puta videli. "Bez obzira na procenat šuta, on nikad ne prestaje da se trudi", rekao je Braun, dok je Ben Valas, istakao da je Miler sigurno najbolji košarkaš u istoriji NBA kada se radi o neizvesnim završnicama. "Oèekivano je da lopta ode kod njega, on želi taj šut, jer zna da može da pogodi", zakljuèio je Valas.

NBA plej-of nastavlja se veèeras drugom utakmicom finala Zapada, u kojoj Minesota doèekuje Lejkerse. Trenutni rezultat u seriji je 1-0 za goste iz Los Anðelesa. Drugi meè u seriji Indijana – Detroit igra se sutra uveèe, takoðe u Indijanapolisu, a Rašid Valas je garantovao da Pejsersi neæe pobediti.

XS
SM
MD
LG