Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://voa-8.chntva1-dc1.cscehub.com/mediastore/ap_france_collapse_eng_150_23may04.jpg">Najmanje pet osoba poginulo  na aerodromu Šarl de Gol u Parizu - 2004-05-23


Najmanje pet osoba je jutros poginulo i još nekoliko povreðene kada se na aerodromu Šarl de Gol u Parizu srušio deo tavanice u èekaonici za odlaske. Pod nekoliko tona metala i betona srušene tavanice na putnièkom terminalu 2E na najveæem pariskom aerodromu, tela nastradalih pronašli su specijalni psi tragaèi. Na mesto nesreæe upuæeno je desetine vatrogasaca i ambulatnih kola. Izgradnja srušenog dela aerodroma, otvorenog pre godinu dana, koštala je 900 miliona dolara. Uzrok nesereæe za sada nije poznat. Incident se dogodio u sedam ujutro, saopštiop je Mišel Sapen, predsednik okruga Sen San Deni, u kojem se nalazi aerodrom:

Sapen kaže da je u to vreme, sreæom, putnièki saobraæaj bio proreðen. Na taj terminal su sletela svega dva aviona na liniji Njujork-Johanezburg - a samo je jedan trebalo da poleti za Prag. Meðu povreðenima je jedan putnik iz Kina i još jedan iz Obale Slonovaèe. Životi im nisu opasnosti, saopštio je Sapen.

Terminal je odmah evakuisan, dok su neki letovi preusmereni na pariski aerodrom Orli. Broj nastradalih i povreðenih je mali i zbog toga što je tavanica prvo napukla, a tek se potom srušila. Policija vrši evakuaciju èitave lokacije. Neki su dobili povrede od stakla koje se razbilo prilikom rušenja tavanice. Francuski sindikat Se-Že-Te žalio se prošle godine na parisko preduzeæe “Aerodrom Pariz” i kompaniju “Er Frans” koji su požurivali otvaranje terminala. Terminal je nakon dva odlaganja otvoren krajem juna prošle godine.

XS
SM
MD
LG