Linkovi

<img align=left border=1 width=60 hspace=8 src="http://us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/afp/20040518/thumb.sge.rea50.180504050751.photo00.default-384x255.jpg">Buš zabrinut zbog nasilja u Pojasu Gaze - 2004-05-18


Predsednik Buš je ukazao da ga zabrinjava sadašnji nivo nasilja u Pojasu Gaze. Meðutim, kako izveštava novinar Glasa Amerike, Pola Vulfson, predsednik je rekao da još uvek veruje da je mir izmeðu Izraelaca i Palestinaca moguæ.

Predsednik Buš smatra da Izrael ima pravo na samoodbranu od terorizma. Ipak on jasno ukazuje da ga brine sadašnja situacija u Gazi.

«Razvoj nasilja u Pojasu Gaze je zabrinjavajuæi i naglašava potrebu da sve strane treba da iskoriste svaku priliku za postizanje mira», rekao je Buš.

Predsednik je to izjavio u govoru koji je održao pred Komitetom za amerièko-izraelske odnose sa javnošæu, privatnom organizacijom koja zastupa snažne veze izmeðu SAD i Izraela. Svi u regionu moraju da se bore protiv terorizma, naglasio je predsednik Buš, ukazavši da bezbednost predstavlja osnovu mira.

«Mi vidimo Bliski Istok kao mesto na kome mladi Izraelci i Palestinci mogu da se igraju, uèe i rastu a da se nad njima ne nadnosi senka smrti», poruèio je predsednik SAD.

Predsednik je naglasio da je mir moguæ pod uslovom da obe strane veruju u to, kao i da poseduju hrabrost i odluènost da do mira doðe.

XS
SM
MD
LG