Linkovi

Ubedljivi Lejkersi i Netsi - 2004-05-10


Lejkersi su prekinuli seriju zvaniènog šampiona San Antonija od 17 uzastopnih pobeda. Prvi put od 23. marta, izabranici Grega Popoviæa doživeli su poraz i to mnogo ubedljiviji nego što to pokazuje konaènih 105:81. Domaæi su u potpunosti zaustavili Tonija Parkera i Tima Dankana, koji su završili utakmicu sa 8, odnosno 10 poena, a dvostruki MVP NBA lige, prvi koš je postigao tek pred kraj prvog poluvremena.

Treæi duel dva tima koji su osvojili poslednjih pet titula šampiona u potpunosti je protekao u znaku Šakila O'Nila, koji je postigao 28 poena, uz šut iz igre 11-13, imao 15 skokova, 8 blokada i 5 asistencija. Pored njega odlièno je odigrao i Kobi Brajant, koji je uz 22 poena, po 6 skokova i asistencija, mnogo pomagao u odbrani prilikom udvajanja i Dankana i Parkera. Ceo tim Lejkersa šutirao je fantastiènih 57 odsto iz igre, naspram 34 odsto koliko su imali gosti iz San Antonija, a dvocifren uèinak pored O'Nila i Brajanta imali su i Karl Meloun (13 poena, 6 skokova) i Geri Pejton (15 koševa, 7 asistencija). U jednom trenutku Sparsi su imali zaostatak od 28 poena, ali su najviše zahvaljujuæi Ðinobiliju (17 poena) i Devinu Braunu (16 koševa, 7 skokova) došli do podnošljivog poraza.

Uprkos slaboj partiji svog tima trener San Antonija, Greg Popoviæ bio je raspoložen za konferenciji za novinare, pogotovo posle jednog lapsusa. "Jedino je Devin Džordž odigrao dobro", rekao je Braun, da nekoliko sekundi kasnije shvatio da je pogrešio i dodao da je mislio na Devina Brauna, što je izazvalo smeh u sali.

Dvostruki uzastopni finalisti NBA plej-ofa, Nju Džersi Netsi smanjili su voðstvo Detroit Pistonsa u polufinalnoj seriji Istoka na 2-1 ubedljivim trijumfom u svojoj dvorani – 82:64. Kid i ostali odigrali su meè u svom ritmu, brz sa mnogo kontranapada, u kojem su gosti zaostajali od samo poèetka i praktièno nijednom nisu ozbiljnije pripretili. Najbolji pojedinac utakmice bio je Rièard Džeferson, koji je posle 27 poena u prve dve utakmice zajedno, sinoæ postigao 30, što je njegov plej-of rekord karijere. Kod Pistonsa jedino je Ben Valas sa 15 poena i 24 skoka bio na nivou prve dve utakmice, što je posle meèa prizano i trener Pistonsa Leri Braun, rekavši "da bi njegov tim bez Valasa verovatno izgubio ovaj meè sa 50 razlike".

Èetvrte utakmice u serijama San Antonio – Los Anðeles Lejkers i Detroit – Nju Džersi igraju se sutra uveèe, ponovo u "Stejpls centru" i "Kontinental Erlajns Areni". Veèeras u treæoj utakmici polufinala Istoka Majami doèekuje Indijanu, koja vodi sa 2-0 u seriji, a zatim Minesota gostuje u Sakramentu, u seriji u kojoj je trenutni rezultat 1-1.

XS
SM
MD
LG