Linkovi

Minesota eliminisala Denver - 2004-05-01


Timbervulvsi su – nakon 7 godina – konaèno uspjeli da se domognu polufinala konferencije. U èetvrtfinalu, u pet utakmica eliminisani su Nagetsi iz Denvera.

Sinoæ u Mineapolisu bilo je 102-91, a najbolji pojedinac u pobjednièkom timu bio je Kevin Garnet sa 28 poena, 7 skokova i 8 asistencija. Vukovi su u prvom poluvremenu poveli sa 26 poena razlike, ali su se potom opustili i dozvolili Denveru da se približi na 72-66 kasnije u treæoj èetvrtini.

Minesota se u polufinalu Zapada, uz prednost domaæeg terena, sastaje sa Sakramentom. Vukovi su u regularnom dijelu šampionata dva puta slavili i u Arko Areni.

U proteklih 7 godina, Minesota je igrala 29 plej of utakmica i dobila svega 7. Za prvi plasman u polufinale doigravanja Konferencije, pored Garneta, najzaslužnije su bile ovogodišnje akvizicije – veterani Sem Kasel i Latrel Sprivel, koje je potpredsjednik Vulvsa Kevin Mek Hejl angažovao da pomognu talentovanom timu.

Kasel - koji je osvojio dva šampionska prstena sa Hjustonom, sinoæ je protiv Denvera ubacio 26, a Sprivel – èlan ekipe Njujorka koja je izgubila od Sparsa u finalu 1999. ubacio je 19.

U ekipi Denvera sinoæ nije bilo povrijeðenog Karmela Entonija. Markus Kembi je ubacio 21 poen uz 15 skokova, a isti broj poena uknji\io je i plej Nagitsa Andre Miler.

Majami - Nju Orleans 3:2

Trojkom jednog od najboljih rukija sezone, Dvejna Vejda, 53 sekunde prije kraja – Majami je poveo 83-80 i do kraja – saèuvao voðstvo za treæu pobjedu u seriji protiv Nju Orleansa – 87:83.

Ekipa Stena Van Gandija uspjela je da odoli odliènoj partiji Barona Dejvisa koji je ubacio 33 poena i da se približi svom prvom polufinalu konferencije u posljednje 4 godine.

U timu Majamija Edi Džons je ubacio 25, Dvejn Vejd 21, a Lamar Odom 16 poena. Pored Barona Dejvisa koji je igrao povrijeðenog koljena i ramena, u timu iz Big Izija – solidnu pariju pružili su P.J. Braun, Džamal Maglor i Dejvid Vesli – sa ukupno 32 poena.

"Zalud su svi poeni svijeta, ako izgubite utakmicu, a mi smo utakmicu izgubili”, rekao je nakon susreta Baron Dejvis.

Sten Van Gandi, brat mnogo poznatijeg Džefa – sada ima šansu da njegov tim u nedjelju u Nju Orliansu ovjeri vizu za polufinale.

Pobjednik ove, najneizvjesnije èetvrtfinalne serije u obje konferencije, igraæe u polufinalu protiv Indijane.

XS
SM
MD
LG