Linkovi

Kingsi prokockali šansu - 2004-04-09


U velikom derbiju Zapada, Kingsi iz Sakramenta poraženi su od Minesote 94-86, pa je tim Rika Adelmana najvjerovatnije prokockao šansu da u plej off, koji poèinje 18. aprila, uðe kao najbolja ekipa Zapadne konferencije.

Zahvaljujuæi odliènoj igri Sema Kasela i najozbiljnijeg kandidata za titulu MVP-a šampionata Kevina Garneta, Minesota je poslednju èetvrtinu dobila sa èak 16 poena razlike i zasluženo slavila. Kasel je ubacio 29, a Garnet 24 poena uz èak 16 skokova. U poraženom timu, najefikasniji je bio Kris Veber sa 21 poenom. Predrag Stojakoviæ i Vlade Divac se nisu naigrali – Divac je za 21 minut imao 5 skokova i 4 poena, a drugi strijelac lige – Sojakoviæ – skomnih 12 poena uz 3 uhvaæene lopte.

Nakon pobjede u Arko Areni, Timbervulvsi iz Minesote su na najboljem putu da osvoje prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige - odigraæe još tri utakmice, i u poredjenju sa rivalima – imaju nešto lakši raspored - gostuju Golden Stejtu i Memfisu, a doèekaæe Jutu.

Kingsi veæ veèeras igraju protiv Sansa u Feniksu, a do kraja ligaškog dijela šampionata –kod kuæe igraju protiv Lejkersa i gostuju Denveru i Golden Stejtu. Utakmica u Arko Areni u nedjelju, po svemu sudeæi odluèiæe o prvaku Pacifièke divizije i drugoplasiranom timu Zapada. Sakramento je u nešto boljoj poziciji i u sluèaju da dobije Lejkerse, gotovo sigurno igraæe u završnici protiv sedmoplasiranog tima – gotovo izvjesno – Hjuston Rokitsa.

Lejkersi, pored susreta sa Kingsima još doèekuju Memfis i Golden Stejt i u poslednjem kolu 14. ovog mjeseca – idu u goste Portlandu.

San Antonio æe – kako sada stvari stoje -ligaški dio zavšiti na treæem ili èetvrtom mjestu – aktuelni prvaci sada imaju isti uèinak kao i treæeplasirani Lejkersi, ali u poslednja èetiri susreta – odigraæe tri utakmice protiv timova koji se grèevito bore za mjesto u doigravanju. Osim susreta sa Klipersima u Alamo Domu, San Antonio doèekuje Denver i igra dvije utakmice sa Portlandom.

U borbi za osmo mjesto – košarkaši Jute sinoæ nisu uspjeli da ostvare i treæi uzastopni trijumf. Džezeri su poraženi u Dalasu 117:94 i sada im preostaje da pobjede Hjuston i Feniks u Solt Lejk Sitiju i da pokušaju da iznenade Timbervulvse u Minesoti. Uz to bi im dobro došao svaki poraz Denvera i Portlanda. Dalas je sinoæ uknjižio i 50. trijumf sezone, a u šest uzastopnih pobjeda ekipa Dona Nelsona postigla je u prosjeku 118 koševa. Najbolji kod Meveriksa sinoæ je ponovo bio Dirk Novicki sa 27 poena, 2 više od Entoana Džejmisona. Aleksandar Pavloviæ je za 16 minuta imao 2 poena i 3 skoka.

U istoènoj konferenciji odigrana je samo jeddna utakmica - teže nego što se oèekivalo – Nju Džersi je na svom parketu savladao Orlando 101-81. Najbolji na utakmici bio je Rièard Džeferson koji je 11 od 21 poena ubacio u prvih 5 i po minuta posledjnje èetvrtine. Kažimo da je Džejson Kid u poslednjoj sekundi treæe èetvrtine pogodio sa polovine terena – za voðstvo Netsa 68:67. U gostujuæem timu nije bilo Trejsija MekGrejdija. Hrvat Zoran Planiniæ je pobjedi Netsa doprinio sa 2 poena za 9 minuta igre.

XS
SM
MD
LG