Linkovi

Veliki derbi  Sakramento - Minesota - 2004-04-08


Borba za vrh je krajnje neizvjesna, ali je 6 prvih ekipa veæ obezbijedilo uèešæe u završnici. Plasman u doigravanje trebalo bi da bez problema osigura i Hjuston, kao sedmi – dok su u trci za osmo mjesto – èak tri potpuno izjednaèene ekipeÈ Juta, Portland i Denver. Sinoæ su u Feniksu Nagetsi iz Denvera slavili 111:96 i trenutno im – s obziroim na raspored – ovdašnji poznavaoci prilika daju najviše šansi za uèešæe u doigravanju. Denver je do trijumfa doveo ruki Karmelo Entoni, sa 36 poena i 11 skokova. Žarko Èabarkapa je u porazu svog tima uèestvovao sa 7 skokova i 4 poena.

Portland Treblejzersi su u dobroj formi. Dobili su dvije utakmice zaredom, od èega jednu u Los Andjelesu protiv Lejkersa. Sinoæ – na svom terenu – Portland je bio bolji od Golden Stejta 87:81. Istovremeno Hjuston je lako pobijedio Los Andjeles Kliperse 102:79, a Predrag Drobnjak je u poraženom timu zabilježio 17 poena i 6 skokova. Njujork Niksu su prvi put u poslednje tri sezone uspjeli da obezbijede plasman u plej-of. Pobedom protiv Bulsa iz Èikaga, uz veoma dobru partiju Dikembea Niksi su slavili 96-82. Ipak za plasman u završnicu trebalo bi da zahvale Memfisu koji je na svom parketu ubjedljivo savladao Klivlend 92-74. Grizliji su tako ostvarili 50. pobjedu u sezoni, a Klivlend iako još ne i teroretski – praktièno je otpisan.

Jedinu šansu – ekipa Pola Sajlsa i Lebrona Džejmsa može da traži u vrlo lošoj igri Seltiksa iz Bostona, koji su i sinoæ poraženi – od jednog od prijatnijih izenaðenja istoène konferencije – Majamija. Na kraju je bilo 104-101 za domaæe. Toronto je izgubio sve šanse za plasman u plej-of posle poraza od Indijane 94-90. U ostalim utakmicama, Milvoki je pobedio Vašington sa 116:107, dok su Sparsi iz San Antonija bili bolji od Sijetla 96 : 75.

XS
SM
MD
LG