Linkovi

Ðinobili uništio Kingse - 2004-04-01


Sakramento Kingsi doživeli su èetvrti poraz u poslednjih šest utakmica i tako još jednom potvrdili da su u velikoj krizi, koja se poklopila sa povratkom Krisa Vebera u tim, posle skoro 10 meseci pauze. Zvanièni šampioni San Antonio Sparsi bili su ubedljivi u svom «SBC Centru» - 107:89, uz sjajnu partiju Argentinca Emanuela Ðinobilija, koji je ubacio 29 poena za 25 minuta igre. Najefikasniji kod Kingsa ponovo je bio Pedja Stojakoviæ, ovog puta sa 19 koševa, 6 skokova i 2 asistencije, dok je Vlade Divac završio meè sa 14 poena, 8 uhvaæenih lopti i 2 asistencije. Osam utakmica pre kraja ligaškog dela sezone Sakramento u odnosu na Lejkerse i Minesotu ima samo jednu utakmicu prednosti i sigurno najteži raspored, ali oba konkurenta za prvo mesto na Zapadu, doèekuje u svojoj «ARKO Areni».

Detroit je do desete pobede u poslednjih 12 utakmica stigao mnogo teže nego što se oèekivalo, zato što su oslabljeni Klipersi pružili dobar otpor. Do konaènih 108:99, Pistonsi su došli odliènom igrom u poslednjem periodu. Predrag Drobnjak igrao je 14 minuta, postigao 6 poena, uz 2 skoka, dok je Darko Milièiæ ušao u igru nešto više od minut pre kraja, ali nije uspeo da se «upiše». Pred kraj utakmice, iz gledališta je na parket «doleteo» oktopod, što je do sada bila tradicija navijaèa NHL tima Detroit Red Vings, pred poèetak plej-ofa.

Petim trijumfom u poslednjih sedam utakmica, 89:76 protiv Nju Orleans Hornetsa, Juta je bar na jedan dan preuzela osmu poziciju na Zapadu, poslednju koju vodi u plej-of, sa jednom pobedom više od Portlanda i porazom manje od Denvera. Rezervista Miki Mor bio je veoma efikasan sa 15 poena i 6 skokova za 15 minuta, dok je Gordan Girièek sa 19 poena bio najefikasniji u pobednièkom timu. Saša Pavloviæ, za 21 minut: 6 poena, 4 skoka, 2 asistencije i 1 ukradena lopta.

Minesota je u svojoj dvorani pobedila Sijetl - 90:83, i tako održala korak sa Lejkersima i Kingsima u borbi za jedno od prva tri mesta na Zapadu, ali i saèuvala prednost u odnosu na Sparse u borbi za titulu prvaka divizije Srednji Zapad. Vladimir Radmanoviæ povredio je skoèni zglob u drugoj èetvrtini i nije se vraæao u igru. Za 8 minuta, imao je uèinak: 3 poena i 2 skoka. Kod Ti-Vulvsa, Sprivel i Garnet imali su po 27 poena, s tim da je KG, uz to uhvatio 10 lopti i imao 7 asistencija.

U ostalim utakmicama, Nju Džersi je kao gost pobedio Vizardse – 103:99 posle produžetka i tako prekinuo seriju poraza bez Džejsona Kida i Kenjona Martina u timu. Indijana se dan posle poraza u Milvokiju više nego ubedljivo revanširala Baksima – 111:78 i osigurala najbolji skor na Istoku. Portland je trijumfovao u Bostonu – 105:98, Èikago u Orlandu – 109:91, Golden Stejt u Torontu – 85:78, a Majami u Atlanti – 100:97.

XS
SM
MD
LG