Linkovi

Kingsi iz Sakramenta ostvarili  49 pobjedu sezone - 2004-03-15


Kingsi iz Sakramenta ostvarili su i 49 pobjedu sezone. Aktuelni šamioni Sparsi iz San Antonia, oslabljeni neigranjem Tima Dankana, bili su ravnopravan protivnik samo u prve tri èetvrtine. U posljednjem periodu – predvoðeni Majkom Bibijem koji je 20 od 24 poena ubacio u drugom poluvremenu Kingsi su slavili 101:87. Kris Veber je ubacio 23, Bred Miler 19, a Peða Stojakoviæ 18 poena od èega 3 trojke. Vlade Divac je za 20 minuta imao 5 poena i 4 skoka.

Dolaskom Rašida Valasa na Oburn Hils, Pistonsi iz Detroita zaigrali su još bolje u odbrani i sinoæ postavili novi rekord NBA lige – pet uzastopnih pobjeda sa sa manje od 70 primljenih koševa. Sinoæ su poraženi Siksersi iz Filadelfije 85:69. Darko Milièiæ je igrao 3 minuta, uhvatio je jednu loptu i imao 2 uspješne blokade. Kažimo i da je Ol Star plejmejker Filadelfije Alen Ajverson odbio da u igru uðe kao rezerva.

U utakmici koja bi mogla da odluèio o uèešæu u plej offu, Juta je poražena u Denveru 102:75. Saša Pavloviæ je za 17 minuta uz 8 poena, imao dva skoka, 2 asistencije i jednu ukradenu loptu. Houksi iz Atlante, za koje nije igrao povrijeðeni Rebraèa poraženi su Torontu 101:84.

Njemac Dirk Novicki sa 34 poena i 15 skokova i Kanaðanin Stiv Neš sa 16 koševa i 11 asistencija pomogli su Meverksima da u Los Anðelesu pobjede indisponirane Kliperse 101:88. Marko Jariæ je na listi povrijeðenih, a Drobnjak je meè presjedio na klupi. Portland je u Target Centru u Miniapolisu zabilježio i treæu uzastopnu pobjedu – savladavši Tibervulvse iz Minestote 92:83.

Majami je sa 104:95. na svom terenu savladao Nju Džersi Netse, za koje nije igrao Kenjon Martin, a najzanimljiviji susret odigran je u Klivlednu gdje je domaæin bio bolji od najbolje ekipe Istoka Indijane – 107:104. Lebron Džejms je ubacio odradio 26 poena, Karlos Buzer 19 uz 9 skokova za skor od 10 pobjeda i svega 3 poraza nakon Ol Star vikenda. Tim Pola Sajlsa je prvi put un posljednje tri i po godine uspio da poveže 6 pobeda. Veliku pobjedu ostvarili su i njujorški Niksi, savladavši Milvokii 103:100.

Dodajmo da se sjutra igraju prve utakmice šesnaestine finala amerièke koledž lige. Èetiri favorizovane ekipe na NCAA turniru su Sent Džozef, Kentaki, Djuk i Stanford, ali struènjaci ne iskljuèuju moguænost iznenaðenja. Jedan od timova na koje se nakon juèerašnjeg tijumfa nad Djukom u finalu regionalne konferencije – je i Merilend – inaèe osvajaè titule 2002. godine. Najbolji pojedince koledž timova oèekuje NBA draft.

XS
SM
MD
LG