Linkovi

Lejkersi doèekali Melouna, ipak poraženi u Mineapolisu - 2004-03-13


Sva èetvorica buduæih èlanova «Kuæe slavnih» u timu Lejkersa imala su dvocifren uèinak – O'Nil 24 poena i 13 skokova, Brajant 16 koševa, 11 skokova i 5 asistencija, Meloun 13 poena, Pejton 10, ali su domaæi imali odgovor. Kevin Garnet je završio meè sa 20 poena i 13 skokova, Troj Hadson sa 19, Sem Kasel sa 17, a Leterl Sprivel sa 16 koševa i Ti-Vulvsi su relativno lako trijumfovali.

Sakramento je posle tri uzastopne pobede izgubio u Portlandu – 83:81, iako je u poslednjem napadu imao priliku za pobedu. Dag Kristi je nekoliko sekundi pre kraja promašio otvoren šut za tri poena, a pre nego što je Kris Veber postigao dva poena, na asistenciju Peðe Stojakoviæa preko table, vreme je isteklo. Kingsi su bili u zaostatku veæim delom utakmice, krajem treæe èetvrtine i 14 razlike, a najveæi problem pored mnogo boljeg skoka Blejzersa (48-36), predstavljao im je Tio Retlif, koji je pored 11 poena i 11 skokova imao i 8 blokada. Stojakoviæ je bio najbolji pojedinac u poraženom timu sa 18 poena, 9 skokova, 5 asistencija, po jednom ukradenom loptom i blokadom, dok je Vlade Divac za 22 minuta imao uèinak: 9 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Najefikasniji u timu Portlanda bili su Dejmon Stodemajer sa 20 i Zek Rendolf sa 17 koševa, a Blejzersi su posle trijumfa nad dva najbolja tima Zapada Minesotom i Kingsima u poslednja tri dana, ostali ut rci za plej-of. Trenutno su deseti, sa dve utakmice zaostatka za osmoplasiranim Denverom i jednu i po iza devetoplasirane Jute.

Juta je sinoæ trijumfovala u Finiksu – 99:90, uz 33 poena Gordana Girièeka, a Saša Pavloviæ je tek treæi put ove sezone ceo meè presedeo na klupi. Žarko Èabarkapa poèeo je utakmicu u startnoj postavi Sansa, ali je brzo ušao u probleme sa liènim greškama i do kraja za 12 minuta imao samo 2 asistencije.

Denver je pre svega zahvaljujuæi Karmelu Entoniju (31 poen) pobedio u Milvokiju – 117:111, dok su Hoksi i Vizardsi u Atlanti odigrali meè bez odbrana. Na kraju je bilo neverovatnih 138:124 za Hokse, a Stiven Džekson je ostvario rekord karijere – 42 poena. Željko Rebraèa ponovo nije igrao zbog problema sa leðima.

Nju Džersi je pobedio Èikago 88:76, a Džejson Kid zabeležio 59. «tripl-dabl» u karijeri (13 koševa, 13 asistencija, 10 skokova) izjednaèivši se sa Lerijem Birdom na èetvrtom mestu veène liste. Sijetl je poražen u Majamiju - 82:74, a Vladimir Radmanoviæ je prvi put ove sezone ostao bez poena za 9 minuta igre. Klipersi su izgubili u Memfisu - 98:89, uz 2 poena, 3 skoka i 1 ukradenu loptu Peðe Drobnjaka za 9 minuta, dok je Marko Jariæ pred ovaj meè stavljen na listu povreðenih, tako da æe propustiti još najmanje pet utakmica sa povredom prsta leve noge.

Indijana je u Bostonu došla i do sedme uzastopne pobede – 99:81, tako da sada ima najbolji skor u celoj ligi, dok su Niksi na debiju Vina Bejkera, posle dva produžetka, poraženi u Filadelfiji – 99:95. Alen Ajverson ponovo nije igrao zbog problema sa levim kolenom, ali èak petorica Siksersa imala su dvocifren uèinak, predvoðena Kenijem Tomasom sa 25 (16 skokova, 5 blokada) i Eronom Mekkijem sa 22.

Zvanièni šampioni San Antonio Sparsi, ponovo bez Tima Dankana, koji bi mogao da propusti i sutrašnje gostovanje u Sakramentu, deklasirali su Golden Stejt – 99:74, uz èak sedam igraèa sa dvocifrenim uèinkom. Posebno impresivan bio je trenutno najstariji košarkaš NBA lige, Kevin Vilis, sa 16 poena i 7 skokova za 19 minuta. Vilis æe u septembru napuniti 42 godine.

XS
SM
MD
LG