Linkovi

Prva konferenciju za štampu nove Vlade - 2004-03-05


Premijer Kostunica obavestio je javnost da je imao telefonski razgovor sa americkim drzavnim sekrtetarom Kolinom Pauelom koji mu je preneo poruku podrske americke administracije novoformiranoj demokratskoj vladi i izrazio spremnost Sjedinjenih Americkih Drzava saradjuje sa Vladom Srbije u svim teskim pitanjima sa kojima se ona susrece.

Upitan da precizira sta znaci da ce njegova Vlada pruziti pomoc optuzenima pred Haskim tribunalom, premijer Kostunica je rekao da postoji podudarnost interesa drzave i optuzenih za ratne zlocine koji su bili na najvisim drzavnim funkcijama i da je zato utvrdjivanje kako stvari stvarno stoje sa tim optuzbama je nesto sto nije samo u interesu optuzenih vec i ove drzave, imajuci u vidu tesnu vezu koja postoji izmedju Haskog tribunala i Medjunarodnog suda pravde u Hagu i imajuci u vidu optuzbe koje su za ratnu stetu Hrvatska i Bosna i Hercegovina podnele protiv Jugoslavije.

Posle formiranja republicke Skupstine i Vlade na dnevni red politickih promena dosli su Parlament i ministarski savet drzavne zajednice. Pred sutrasnju sednicu Parlamenta Srbije i Crne Gore predsednik Dragoljub Micunovic podneo je ostavku. Zbog izmenjene skupstinske vecine koja nastaje posle izbora manjinske Vlade Srbije uz podrsku socijalista prestala je da postoji politicka podloga za moje ostajanje na polozaju predsednika Skupstine Srbije i Crne Gore, rekao je Micunovic na konferenciji za novinare.

Funkcioner Demokratske stranke Srbije Zoran Sami, koga pojedini beogradski mediji vide kao Micunovicevog naslednika, izjavio je da jos nije bilo razgovora sa crnogorskim strankama o kadrovskim resenjima na nivou drzavne zajednice.

XS
SM
MD
LG