Linkovi

Prvi poraz Lorensa Frenka - 2004-02-26


Posle 14 uzastopnih trijumfa, 13 pod voðstvom najmlaðeg trenera u NBA ligi Lorensa Frenka, Nju Džersi je zaustavljen u Mineapolisu – 81:68 za domaæe Ti-Vulvse, koji su prvi put ove sezone igrali bez Sema Kasela. All-Star plejmejkera, koji ima problema sa skoènim zglobom, odlièno je zamenio Troj Hadson sa 29 poena, a sjajnu partiju pružio je i Fred Hoiberg, koji je ubacio 20 koševa. Garnet je bio ispod svog proseka (18 poena, 9 skokova, 6 asistencija, prvi put bez «dabl-dabla» u poslednjih 20 utakmica), Sprivel je završio meè sa samo 3 poena, ali je Voli Zerbijak postigao 14. Presudila je serija domaæih 15:0 na poèetku poslednje èetvrine. Kod poraženih, najbolji je bio Kenjon Martin sa 18 poena, 12 skokova i 4 asistencije.

Lejkersi su nastavili seriju pobeda posle All-Star vikenda, baš kao i Nagitsi seriju poraza. Jednu od uzbudljivijih utakmica ove sezone odluèio je ruki Lejkersa Karim Raš, trojkom tri sekunde pre kraja za konaènih 112:111. Tome je meðutim prethodila kontroverzna odluka sudija. Na dve sekunde pre isteka napada Andre Miler uputio je šut, koji je pogodio donji deo obruèa, Karmelo Entoni je uhvatio loptu, ali su arbitri dosudili loptu Lejkersima. Naknadno su utvrdili grešku, ali posle podbacivanja, Lejkersi su 27 sekundi pre kraja dobili loptu zahvaljujuæi Šakilu O'Nilu. Kobi Brajant (35 poena, 10 asistencija, 7 skokova) bio je ubedljivo najbolji u pobednièkom timu, koji je tokom poslednje èetvrtine imao i 13 poena minusa, dok se kod poraženih istakao Entoni sa 35 koševa, ali i 7 izgubljenih lopti.

Juta je drugi put u dve veèeri pobedila Sijetl, ovog puta kao gost i posle produžetka – 93:92. Presudio je Andrej Kirilenko sa sedam poena u produžetku, ukupno 22, iako je Rej Alen završio meè sa 40 poena. Saša Pavloviæ, kao starter: 6 poena, 3 skoka za 14 minuta, Vladimir Radmanoviæ, kao rezerva, za 35 minuta: 10 poena, 6 skokova i jedna blokada.

Klipersi su poraženi u Nju Orleansu – 99:93, uz samo 3 poena i 3 asistencije Marka Jariæa za 20 minuta. Peða Drobnjak ponovo nije igrao.

Darko Milièiæ bio je na parketu u poslednjih pet minuta susreta izmeðu Detroita i Èikaga, koji su Pistonsi lagano dobili – 107:88. Milièiæ je šutnuo èak osam slobodnih bacanja za to vreme i izjednaèio rekord karijere sa 6 poena.

Finiks je prekinuo seriju od osam poraza, a žrtva je bio Njujork sa povratnikom Stefonom Marberijem, koji je dobio ovacije u «Amerika Vest Areni». Na kraju je bilo 113:95, a Žarko Èabarkapa je za 10 minuta imao po 3 poena i skoka i jednu asistenciju.

XS
SM
MD
LG