Linkovi

Rasid u Atlanti, Siksersi smenili trenera - 2004-02-10


Posle mnogo nagaðanja, Portland je konaèno trejdovao problematiènog krilnog centra Rašida Valasa i to u Atlantu, zajedno sa Veslijem Personom. Blejzersi su zauzvrat dobili najboljeg košarkaša Hoksa, Šarifa Abdur-Rahima, centra Tia Retlifa i rezervnog plejmejkera Dena Dikaua i reklo bi se prošli mnogo bolje u ovoj razmeni igraèa.

Pored trejda Atlante i Portlanda, pre samo nekoliko sati dogodila se i najnovija smena na klupi u Istoènoj konferenciji. Filadelfija je otpustila trenera Rendija Ajersa, koji je u prve 52 utakmice u sezoni ostvario 21 pobedu i 31 poraz. Siksersi su prošlog èetvrtka pregazili Lejkerse, zatim doživeli debakl u svom «Vakovija Centru» protiv Bostona, a onda izgubili i u Nju Džersiju. Razlog za smenu Ajersa, koji je letos nasledio Lerija Brauna je i loš odnos sa drugom zvezdom tima Glenom Robinsonom. Umesto njega, ekipu æe do kraja sezone voditi dosadašnji pomoænik Kris Ford, nekada trener Seltiksa, Baksa i Klipersa sa skorom u karijeri 311 pobeda i 358 poraza.

Derbi veèeri odigran je u Hjustonu, gde su zvanièni šampioni ostvarili petu uzastopnu pobedu, èetvrtu u gostima – 85:82. Poèetkom poslednje èetvrtine San Antonio je imao velikih 13 razlike, ali su domaæi predvoðeni Jao Mingom (25 poena, 7 skokova) i Stivom Frensisom (18 poena, 11 skokova, 6 asistencija) uspeli da izjednaèe na 78:78 dva minuta pre kraja. Tim Dankan, koji je završio meè sa 28 koševa i 10 skokova vratio je prednost gostima posle promašaja Orija, da bi preostalih pet poena postigao Argentinac Manu Ðinobili i to posla dva neverovatna ulaza. Poslednji oèajnièki pokušaj domaæih da izbore produžetak propustio je Stiv Frensis.

U ostalim utakmicama Atlanta je pobedila Dalas - 102:96, posle èega je objavljeno da su Hoksi trejdovali Abdur-Rahima, Retlifa i Dikaua u Portland, Klivlend je bio bolji od Bostona – 97:89, dok je Denver savladao Memfis – 86:83.

XS
SM
MD
LG