Linkovi

Devenport bolja od Dokiæeve - 2004-02-07


U polufinalu, nju je posle samo 42 minuta igra pobedila Amerikanka Lindzi Devenport, prepustivši joj samo jedan gem u prvom setu. To je ujedno i deveti poraz Dokiæeve u duelima sa 188 cm visokom Amerikankom, koja æe u finalu igrati protiv Bugarke Magdalene Maleeve, kojoj je Èenda Rubin predala polufinalni meè zbog povrede.

Vrlo bogato veèe u NBA ligi obeležio je trijumf zvaniènih šampiona San Antonio Sparsa u Sakramentu. Nedelju dana posle poraza u svom «SBC Centru», Sparsi su pobedili u «ARKO Areni» - 102:94, nanevši Kingsima tek 13. poraz ove sezone. To je ujedno bila i treæa uzastopna pobeda San Antonija u sakramentu, s obzirom da su Sparsi jedini tim, koji je prošle godine oba puta trijumfovao u prestonici Kalifornije. Kao i uvek ove sezone, kljuè poraza Kingsa bio je u izuzetno lošem procentu šuta, èemu je ovog puta mnogo doprinela najbolja odbrana u ligi. Pet minuta pre kraja gosti, prevoðeni Timom Dankanom (28 poena, 14 skokova, po 4 asistencije i blokade) i Tonijem Parkerom (20 poena, 7 asistencija, 5 skokova) imali su maksimalnih 18 poena viška (93:75). Kingsi su uspeli da postignu 19 poena, za manje 4 minuta i 34 sekunde, ali nisu imali snage za konaèan preokret. Najbliže što su prišli bilo je 6 poena razlike, ali je Robert Ori trojkom oko minut i po pre završetka razrešio sve dileme o pobedniku. Ori je završio sa pet poena, ali su odliène partije pružili Ðinobili sa 15, Turkoglu sa 13 i Brus Bouen sa 14 poena, koji je pritom odlièno èuvao Peðu Stojakoviæa. Stojakoviæ je završio meè sa 20 poean, 6 skokova i jednom asistencijom, Divac je bio najbolji pojedinac u poraženom timu sa 20 koševa, 6 skokova, 2 asistencije i jednom ukradenom loptom, dok je Majk Bibi na kraju takoðe imao 20 poena, i 6 asistencija.

Sijetl je u dramatiènoj završnici pobedio Finiks - 107:105 uz jednu od najboljih partija Vlade radmanoviæa ove sezone. Krilni košarkaš Soniksa ostvario je èetvrti «dabl-dabl» ove sezone: 23 poena i 10 skokova za 36 minuta, ali je odluèujuæi koš postigao Rašar Luis (takoðe 23 poena), dve sekunde pre kraja na asistenciju Luka Ridnora (11 poena, 3 asistencije). Soniksi su nešto više od dva minuta pre kraja ostali bez Reja Alena koji je povredio rame u sudaru sa Džejkom Voskulom i najverovatnije æe propustiti i sutrašnji duel sa Portlandom. Najbolji u poraženom timu bio je ruki iz Brazila Leandro Barbosa, koji je postigao 21 poena, uz 9 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte, bez ijedne izgubljene. Žarko Èabarkapa ponovo nije igrao zbog povrede šake.

Los Anðeles Klipersi su doživeli prvi poraz na turneji po Istoku i to ovde u Vašingtonu – 112:100. U drugoj utakmici u kompletnom sastavu ove sezone, Vizardsi su krenuli silovito, poveli 25:3 u prvoj èetvrtini, a onda dozvolili gostima da tri minuta pre kraja treæe izjednaèe, posle trojke Marka Jariæa. Meðutim, Vašington je ubacio osam poena zaredom na poèetku poslednje èetvrtine i uspeo da saèuva prednost do kraja. Prvi put od marta prošle godine, svi starteri domaæih imali su dvocifren uèinak, a èak èetvorica su postigal preko 20 poena: Arinas 25, Stekhaus 23, Braun 22 i Hjuz 21, uz 12 skokova. U poraženom timu Marko jariæ je igrao 38 minuta, postigao 13 poena, uz 4 skoka, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu, dok peða Drobnjak nije ulazio u igru.

Poraz je doživeo i Detroit – 92:81 u Nju Orleansu, a Željko Rebraèa pružio je najbolju partiju ove sezone. Usled izostanka Memeta Okura, koji ima problema sa leðima, Rebraèa je dobio priliku da igra 21 minut i postigao je rekorde sezone sa 10 poena, 6 skokova i 2 blokade. Meðutim, slaba partija bekova Pistonsa onemoguæila ih je da pruže veæi otpor Hornetsima, za koje je Mešburn ubacio 22 poena, uz 10 skokova.

Trener Jute Džeri Sloun ponovo nije stigao do 900. pobede u karijeri, pošto je njagov tim doživeo i èetvrti poraz zaredom – 87:73 protiv Portlanda u svom «Delta Centru». Pavloviæ je na parketu proveo samo dva minuta – bez uèinka.

Nju Džersi je ostvario i sedmi uzastopni trijumf – 120:99 u Orlandu, za koji opet nije igrao Trejsi Mekgrejdi. Trener Netsa Lorens Frenk još ne zna za poraz otkada je pre šest utakmica, preuzeo tim od Bajrona Skota.

U ostalim utakmicama, Minesota je pobedila Klivlend 103:92, Indijana je trijumfovala u Torontu 83:77, baš kao i Atlanta u Bostonu 100:96. Hjuston je na svom terenu bio bolji od Èikaga – 82:80, Golden Stejt od Denvera – 96:87, a Memfis od Milvokija – 105:85.

XS
SM
MD
LG