Linkovi

Jelena Dokiæ u polufinalu - 2004-02-06


Naredna protivnica Jelene Dokiæ je Amerikanka Lindzi Devenport, koja je takoðe lako pobedila Slovakinju Danijelu Hantuhovu – 6:2, 6:2. Devenport brani titulu osvojenu prošle godine, a Dokiæeva na dosadašnjih osam meèeva u karijeri nijednom nije uspela da je pobedi. U drugom polufinalu sastaæe se Bugarka Magdalena Maleeva i Amerikanka Èenda Rubin.

PORAZ SONIKSA, DEBAKL LEJKERSA

U NBA ligi su sinoæ odigrane samo dve utakmice. Sijetl je u svojoj dvorani poražen od San Antonija, dok su Lejkersi doživeli debakl u Filadelfiji.Peti put zaredom San Antonio je pobedio Sonikse, ovog puta 96:90 u njihovoj «Ki Areni», a glavnu ulogu odigrao je defanzivac Brus Bouen, koji je u prve dve èetvrtine zaustavio i iznervirao najboljeg strelca domaæih Reja Alena. Alen je na kraju ubacio svoju normu (22 poena), ali je u prvom poluvremenu postigao samo 7 koševa, uz katastrofalan šut iz igre (3-12). Sijetl je zaostajao sve vreme, u jednom trenutku 15 razlike, ali je tinm Nejta Mekmilana u nekoliko navrata hvatao prikljuèak. Poslednji put tri minuta pre kraja posle trojke Vladimira Radmanoviæa, koji je za 29 minuta imao solidan uèinak: 10 poena, 6 skokova, po jedna ukradena lopta i blokada. Najefikasniji u pobednièkom timu bio je Tim Dankan sa 23 poena i 14 skokova, Toni Parker je ubacio 18 koševa, a Hido Turkoglu 14.

Duel finalista iz 2001. godine odluèen je posle nekoliko minuta igre u prvoj èetvrtini. Umorni od produžetka u Klivlendu veèe ranije i dolaska u Filadelfiju u èetiri sata ujutro po lokalnom vremenu, Lejkersi su postigli samo 10 poena u prvoj èetvrtini, kada su ostali i bez iskljuèenog Gerija Pejtona, da bi na kraju izgubili najveæom razlikom ove sezone - 96:73. Ajverson je ubacio 39 poena, Šakil O'Nil 17, uz neverovatnu nepreciznost sa linije penala – 3 od 15.

LUIS U PENZIJI

Kao što je juèe i najavljeno, svetski šampion u teškoj kateroji, Britanac Lenok Luis jutros je u Londonu objavio da se povlaèi. On je prvi bokser teške kategorije, posle legendarnog Rokija Maræana, koji to uradio dok je šampionski pojas još u njegovom vlasništvu. U karijeri je imao 44 meèa, 41 put je pobedio uz 32 nokauta, doživeo je dva poraza i jednom je boksovao nerešeno.

XS
SM
MD
LG