Linkovi

Crno veèe za košarkaše iz SCG - 2004-01-21


Tek treæi put ove sezone Sakramento Kingsi poraženi su u svojoj «ARKO Areni», drugi put posle produžetka, ali æe sinoæna utakmica verovatno ostati upamæena, kao jedno od najveæih iznenaðenja ovog šampionata. Tim sa najgorim skorom u ligi kada je reè o utakmicama na strani, Portland, koji je u Sakramento stigao posle pet uzastopnih poraza, posle dodatnih pet minuta igre pobedio je Kingse, tim sa najboljim skorom u ligi na svom terenu, koji je iza sebe imao seriju od pet pobeda. Do konaènih 109:104, Blejzersi su stigli najviše zahvaljujuæi Deriku Andersonu, koji je postigao svih 12 poena svog tima u produžetku, ukupno 29 i tako spreèio nastavak serije domaæih iz finiša regularnog dela, kada su za manje od pedeset sekundi nadoknadili devet poena minusa (Stojakoviæ 6 poena). Kao i obièno, Peða Stojakoviæ je bio najefikasniji igraè utakmice sa 34 poena (11. put ove sezone preko 30 koševa), ali uz veoma loš šut iz igre(8-24), 7 skokova, po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu za 50 minuta igre. Vlade Divac proveo je na parketu 39 minuta, postigao 12 poena, uz 8 asistencija i 7 skokova.

Detroit nije uspeo da postavi novi klupski rekord po broju uzastopnih pobeda, pošto je posle 13 trijumfa u seriji lako izgubio u Indijanapolisu – 81:69. Darko Milièiæ je presedeo na klupi ceo meè, dok je Željko Rebraèa igrao èetiri minuta u drugoj èetvrtini i postigao jedan poen. Juta je izgubilka i drugu utakmicu zaredom bez Andreja Kirilenka – 96:75 protiv Denvera u svom «Delta Centru». Pavloviæ jer ponovo poèeo utakmicu i za 25 minuta, postigao 6 poena, uz 5 skokova i 2 blokade.

Sijetl je izgubio u Klivlendu – 99:94, iako su Kavsi igrali bez Lebrona Džejmsa i Zidrunasa Ilgauskasa. Sonikse je uništio Karlos Buzer sa 32 poena, 20 skokova i 4 asistencije, a Vladimir Radmanoviæ ponovo je ušao sa klupe i za 30 minuta imao veoma dobar uèinak: 15 poena (2-3 dvojke, 3-6 trojke), 5 skokova, 3 asisitencije i 2 ukradene lopte. Dalas je lako izašao na kraj sa Nju Džersijem – 106:93 za petu uzastopnu pobedu, dok su Seltiksi uz dosta sreæe u završnici trijumfovali u Majamiju – 86:84.

XS
SM
MD
LG