Linkovi

Uspešan povratak Pavloviæa - 2004-01-11


Rukometaši Srbije i Crne Gore poraženi su od Francuske sa 28:27 u finalu turnira "Moskovskog gubernatora" u Èehovu. Turnir u Rusiji bio je poslednja zvanièna provera izabranika Veselina Vujoviæa pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje poèinje 22. januara. U utakmici za treæe mesto Danska je pobedila Egipat sa 31:26, dok je Nemaèka osvojila peto mesto savladavši Rusiju sa 29:24.

U NBA ligi , Vašington je savladao Filadelfiju 94 : 87, Njujork je bio bolji od Milvokija 94 : 8, dok je u derbiju – nakon produžetaka San Antonio slavio protiv Indijane 89 : 88. Timbervulvsi su bez problema savladali Majami 83:77, dok je Èigago na svom parketu pobijedio Nju Orlians . U pobedi Jute nad Atlantom 92 : 71, Aleksandar Pavloviæ je za 22 minuta ubacio 12 poena, uz 7 skokova. U drugoj utakmici koja je riješena nakon produžetaka Golden stejt je slavio protiv Sijetla 113 : 110. Vladimir Radmanoviæ je zabilježio 16 poena i 7 skokova. Veèeras, Sakramento Kings Peðe Stojakoviæa i Vlade Divca gostuje u Denveru, dok se najzanimljiviji susret igra u Detroitu, gdje ekipa Darka Milièiæa i Željka Rebraèe doèekuje, Dalas Meveriks.

Kerolajna Pantersi plairali su se u finale Nacionalne konferencije NFL lige po[to su nakon dva produžetka eliminisali favorizovane Sent Luis Remse, 29:23. Protivnik Pantersima u finalu konferencije 18. januara, biæe bolji iz današnjeg duela Filadelfija Iglsa i Grin Bej Pekersa. U finalu Amerièke konferencije, Nju Ingland Petriots sastaæe se sa boljim iz duela Kanzas Siti Èifsa i Indianapolis Koltsa. Petriotsi su juèe slavili protiv Tenesi Titansa 17:14. Pobjednici finalnih susreta u Amerièkoj i Nacionalnoj konferenciji, odmjeriæe snage na Super Boulu, ‚1 februara u Hjustonu.

Italijan Ðorðo Roka pobednik je slaloma za Svetski kup, koji je danas vožen u francuskom zimskom centru Šamoni. Drugo mesto osvojio je Francuz Pjerik Buržea, a treæi je bio Amerikanac Bode Miler. Trka u Šamoniju raèunala se, zajedno sa spustom, za kombinaciju, u kojoj je najbolji bio Miler, ispred Austrijanca Benjamina Rajha i Norvežanina Lasea Kjusa.

Pobednica treæeg superveleslaloma sezone, voženog u Vejsoneu, u Švajcarskoj, je Nemica Hilde Gerg. Ona je stazu dugu 1940 metara prešla za minut, 21 sekundu i 34 stotinke. Drugo i treæe mesto pripalo je Austrijankama - Mikaeli Dorfmajster i Silviji Berger. U superveleslalomu vodi Dorfmajster, sa 15 bodova više od Hilde Gerg, treæa je Reante Geèl, a vikend bez tehnièkih disciplina nije ugrozio vodeæu poziciju Šveðanke Anje Person u ukupnom poretku Svetskog kupa.

XS
SM
MD
LG