Linkovi

Supersonièni Rej Alen - 2004-01-06


Veèe posle katastrofe u Sakramentu, košarkaši Sijetla bili su na pragu debakla protiv Blejzersa u svojoj dvorani, ali su zahvaljujuæi fenomenalnom Reju Alenu nadoknadili minus od 18 poena i u produžetku trijumfovali – 119:108. U timu Portlanda, prvi put se pojavio Slavko Vraneš koji je potpisao 10-dnevni ugovor sa klubom iz Oregona, ali nije ulazio u igru. S druge strane, pored Alena, koji je 27 od ukupno 42 poena postigao u poslednjoj èetvrtini i produžetku, odlièno je odigrao Vladimir Radmanoviæ: 21 poen, po 3 skoka i asistencije za 33 minuta.

Treæi put ove sezone Aleksandar Pavloviæ poèeo je u startnoj petorci, a njegova Juta pobedila je Dalas - 108:94. Nekadašnji košarkaš Buduænosti igrao je 17 minuta, uz uèinak 7 poena, po jedan skok i asistencija, ali je zato za igru bio raspoložen bivši igraè Mevsa Radža Bel, koji je dojuèerašnjim saigraèima za 29 minuta ubacio 25 poena. Uz standardno dobrog Kirilenka (21 poena, 12 skokova, po 3 asistencije, blokade i ukradene lopte), to je bilo dovoljno za šesti poraz Mevsa u poslednjih sedam meèeva na strani.

Do šestog uzastopnog trijumfa Pistonsi su ponovo stigli zahvaljujuæi izvanrednoj odbrani. Pol Pirs je ispunio normu, ali su svi ostali igraèi Seltiksa izuzev Rikija Dejvisa ostali ispod deset poena. S druge strane, Rip Hamilton (15), Tejšon Prins (13), Elden Kembel (13) i Ben Valas (12, 16 sk, 5 as) bili su na uobièajenom nivou za konaènih 78:68. Kao i u veæini utakmica ove sezone Željko Rebraèa i Darko Milièiæ odlukom trenera Lerija Brauna nisu ulazili u igru.

Bez Stefona Marberija i Penija Hardaveja, koji su tokom dana trejdovani u Njujork, Finiks bez novih igraèa: Mekdajsa, Ajzlija, Vorda i Lampea, u Èikagu nije mogao da izbori ništa više od èasnog poraza. Ruki plejmejker Leandro Barbosa iz Brazila prvi put je poèeo u startnoj petorci, i postigao 27 poena, ali su Bulsi (Hajnrik 19, Džerom Vilijams 13, 15 sk) na kraju trijumfovali – 87:82.

U ostalim utakmicama, San Antonio je deklasirao Denver 98:74, baš kao i Indijana Majami – 87:65. Milvoki je bez obzira na povratak Alena Ajversona u tim Siksersa, u Filadelfiji nastavio seriju pobeda – 88:76, dok je Hjuston u svom «Tojota Centru» bio bolji od Golden Stejta – 83:65.

XS
SM
MD
LG