Linkovi

Sakramento ubacio rekordnih 130 poena - 2004-01-05


Inaèe, najuspješnija ekipa u dosadašnjem toku NBA šampionata, Sakramento Kings, zabeležila je i 23.pobedu u novoj sezoni. Protiv Supersoniksa iz Sijetla tim Vlade Divca i Pedje Stojakoviæa ubacio je, u ovoj sezoni, rekordnih, 130 poena. Stojakoviæ je ponovo bio najefikasniji sa 24 poena, od èega 6 trojki - dok je Divac uz 8 koševa imao i 6 skokova. U poraženom timu Vladimir Radmanoviæ je bio solidan sa 6 skokova i 12 poena.

U gradskom derbiju u Los Andjelesu, Klipersi su pobedili favorizovane Lejkerse 101:98. Predrag Drobnjak je postigao 6 poena, dok Marko Jariæ zbog povrede stopala nije igrao. Lejkersi su drugi uzastopni poraz pretrpeli oslabljeni neigranjem Šekila O Nila i Karla Melouna. Lejkersima nije pomogao ni raspoloženi Kobi Brajant koji je susret završio sa 44 poena. Najbolji u pobednièkom timu bio je Elton Brend.

U ostalim utakmicama Nju Džersi je u Medison Skver Gardenu savladao sve bolje Njujork Nikse 95 85. Najbolji pojedinac u timu aktuelnog prvaka istoène konferencije bio je ponovo Džejson Kid sa 35 poena, 13 asistencija i 8 skokova. Najzapaženiji kod Niksa bili su Kit Van Horn sa 21 poenom i veteran Dikembe Mutombo sa 10 blokada! Milvoki je kao gost savladao Vašington Vizardse 100:94, dok je Toronto bio bolji od Feniks Sansa 83:73.

Plej of NHL lige ulazi u završnicu. Juèe su u triler završnici, nakon produžetaka, Grinbej Pekersi savladali Sijetl Sihoukse 33-27 i plasirali se meðu osam najboljih timova u ovoj sezoni. GrinBej je posljednju titulu prvaka osvojio prije 7 godina. U polufinalu Nacionalne Konferencije, u nedjelju 11. januara Pekersi æe se sastati sa Filadelfija Iglsima. Pobjednik æe se u Finalu Konferencije sastati sa boljim iz duela Karolajna Pantersa i Sent Luis Remsa.

U polufinalu Amerièke konferencije, u subotu æe se sastatui Tenesi Titansi sa Nju Ingland Petriotsima. Pobjednik iz tog duela igraæe sa boljim iz meèa Indianapolis Koltsa i Šefova iz Kanzas Sitija. Koltsi su juèe, zahvaljujuæi sjajnom kvoterbeku Pejtonu Meningu savladali Denver Bronkose 41:10. U finalu NFL lige, popularnom Super Boulu, u nedjelju 1. februara, sastaju se pobjednici Amerièke i Nacionalne konferencije.

XS
SM
MD
LG