Linkovi

Jariæ bez greške, Rièardson 44 - 2004-01-01


Posle poraza od Toronta i Finiksa, Klipersi su konaèno ostvarili trijumf u svom «Stejpls Centru» - 120:104 protiv Denver Nagitsa, Kventin Rièardson postigao je 44 poena, uz 10 skokova, Elton Brend 20, uz 9 uhvaæenih lopti, a Marko Jariæ odigrao je utakmicu bez greške: 7 poena, bez promašaja iz igre, 8 asistencija, 5 skokova i 1 ukradena lopta, bez ijedne izgubljene. Peða Drobnjak aktiviran je sa liste povreðenih, ali nije ulazio u igru. Kod gostiju, istakao se bivši igraè Klipersa Andre Miler sa 18 poena, iako mu je publika zviždala pri svakom kontaktu sa loptom.

Pistonsi 2003. godinu završavaju sa tri uzastopne pobede, iako su decembar poèeli katastrofalno. Poslednju u niziu, Detroit je ostvario protiv Portlanda – 78:71 i tako posle skoro sedam godina prekinuo seriju od šest poraza protiv Blejzersa u svojoj dvorani. Èonsi Bilaps sa 22 poena bio je najzaslužniji za trijumf «klipova», a jedini igraèi koji nisu ulazili u igru bili su Željko Rebraèa i Darko Milièiæ.

U ostalim utakmicama Nju Džersi Netsi su predvoðeni raspoloženim Džejsonom Kidom (23 poena, 7 asistencija i 4 skoka za 29 minuta igre) pobedili Golden Stejt – 88:70 i tako došli do 10. trijumfa u poslednjih 13 utakmica. Kid je bio toliko raspoložen za igru da je u jednoj kontri èak i zakucao, što gotovo nikad ne radi. Hjuston je u svojoj dvorani bio bolji od oslabljene Filadelfije - 80:72, dok je Nju Orleans, posle èetiri uzastopna poraza na strani, pobedio u Bostonu – 96:94.

Veèeras je retka prilika kada se u NBA ligi ne igra nijedna utakmica, ali veæ sutra uveèe, prvenstvo se nastavlja sa 12 utakmica, od kojih je svakako najzanimljivije gostovanje Los Anðeles Lejkersa u Sijetlu.

XS
SM
MD
LG