Linkovi

Stojakoviæ odluèio derbi - 2003-12-08


Posle prvog ovosezonskog poraza u «ARKO Areni», od Minesote u petak uveèe, Kingsi su teško došli do pobede nad liderom Istoka Indijanom – 91:88. Iako su tokom treæe èetvrtine imali i 16 poena prednosti, «kraljevi» su došli u situaciju da brane trijumf u poslednjem napadu, što im je i pošlo za rukom. Peða Stojakoviæ bio je najefikasniji pojedinac meèa sa 27 poena, a 11 je postigao u poslednjoj èetvtrini, kada je Sakramento bio u krizi i dozvolio gostima da u jednom trenutku povedu sa 81:77. Pored Stojakoviæa, istakao se Bred Miler, koji je u prvom meèu protiv svog bivšeg kluba ostvario drugi «tripl-dabl» u karijeri: 18 poena, 15 skokova i 10 asistencija, ali i Vlade Divac, koji je uprkos relativno maloj minutaži – igrao je 26 minuta – postigao 12 poena, imao 10 skokova i 6 asistencija. Kingsi su tako nastavili dominaciju nad timovima sa Istoka u svojoj dvorani, pošto im je ovo bila 25 uzastopna pobeda, a zanimljivo je da su upravo Pejsersi, poslednja ekipa iz Istoène konferencije koja je trijumfovala u «ARKO Areni», još 3. marta 2002. godine.

U popodnevnom meèu u «Stejpls centru» Klipersi su nesreæno izgubili od Minesote – 96:94, iako su skoro èitavu utakmicu vodili. Marko Jariæ je pružio jednu od boljih partija ove sezone, za 33 minuta ubacio 18 poena, imao po 3 skoka i ukradene lopte i 2 asistencije, dok je Peða Drobnjak za 15 minuta imao uèinak: 7 poena i 3 uhvaæene lopte, ali su Kasel, Sprivel i Garnet doveli Vulvse do treæe uzastopne pobede u gostima. Odluèujuæi koš u poslednjoj sekundi postigao je Kevin Garnet.

Nešto kasnije u istoj dvorani, Lejkersi, bez suspendovanog Karla Melouna, takoðe su u samoj završnici obezbedili trijumf nad Jutom – 94:92. Predvoðeni Šakilom O'Nilom, koji je bio blizu «tripl-dabla» (19 poena, 15 skokova, 8 asistencija), Lejkersi su u treæoj èetvrtini vodili sa 21 poenom razlike, ali je Juta u poslednji minut utakmice ušla sa «pola koša» prednosti. Ipak, 24 sekunde pre kraja Devin Džordž je trojkom postavio konaèan rezultat, i Lejkersi su ostvarili 25 uzastopni trijumf u svojoj dvorani. Aleksandar Pavloviæ sa 12 poena bio je jedan od petorice dvocifrenih igraèa u gostujuæem timu.

Toronto reptorsi ostvarili su i èetvrti trijumf u nizu od dolaska Donjela Maršala i Džejlena Rouza. Ovog puta, jedini kanadski tim u NBA ligi bio je bolji od Sijetla – 108:98, a pored standardno najboljeg Vinsa Kartera, koji je ubacio 30 poena, istakli su se: ruki Kris Boš sa 22 poena i 16 skokova i pomenuti Džejlen Rouz, koji je uz 18 koševa imao i 10 asistencija. U poraženom timu, Vladimir Radmanoviæ je ponovo bio najbolji pojedinac. Za 43 minuta ubacio je 20 poena, imao 7 skokova i 4 asistencije.

U preostalim utakmicama, Memfis je na svom terenu pobedio Portland 93:79, dok je Boston trijumfovao u Denveru – 116:111.

XS
SM
MD
LG