Linkovi

Entoni ponovo bolji od Džejmsa - 2003-12-03


"Druga runda" izmeðu prvog i treæeg pika sa poslednjeg drafta imala je identièan epilog kao i prethodna. Denver Nagitsi Karmela Entonija ponovo su pobedili Klivlend Kavalirse Lebrona Džejmsa, ovog puta 115:103, a treæi pik sa letošnjeg drafta ponovo je bio uspešniji od prvog. Entoni je sa 26 poena bio najbolji pojedinac utakmice, èak 20 je ubacio u drugom poluvremenu, uz to imao 5 asistencija i 4 blokade. Džejms je bio najefikasniji u poraženom timu sa 19 koševa, uz 6 skokova i 5 asistencija, ali se muèio u drugoj i treæoj èetvrtini i na kraju završio sa slabim procentom šuta (6-19). Kavsima je to bio 32 uzastopni poraz na gostovanjima, 11 ove sezone, dok su Nagitsi ostvarili osmi trijumf u poslednjih 10 meèeva. Posle najgoreg skora u ligi prošle sezone, Denver sada ima uèinak 11-6 i zauzima sjajno drugo mesto u diviziji Srednji Zapad, iza Dalas Meveriksa.

Mevsi su do 12. ovosezonskog trijumfa stigli bez povreðenog Dirka Novickog, ali to u poreðenju sa problemima gostiju iz Vašingtona nije bio nikakav hendikep. Vizardsi su svoju drugu seriju od èetiri gostovanja ove sezone zapoèeli bez povreðenih Džerija Stekhausa i Gilberta Arinasa, kao i bolesnog Itana Tomasa. Leri Hjuz sa 12 i Kvami Braun sa 10 poena bili su jedini u timu iz Vašingtona sa dvocifrenim uèinkom, tako da je tim trenera Edija Džordana doživeo najbedljiviji poraz ove sezone - 97:72. U pobednièkoj ekipi, Entuan Džejmison je postigao 21, Majkl Finli 16, a Stiv Neš 14 poena.

Orlando je doživeo i 16. uzastopni poraz, 9. na svom parketu. Drugi put ove sezone Nju Orlens Hornetsi trijumfovali su u «TD Voterhaus Centru», ovog puta 100:91, a ukoliko to ponove i veèeras u svojoj «Nju Orleans Areni», Orlando æe izjednaèiti najdužu seriju poraza u istoriji kluba. Èak šestorica košarkaša Hornetsa imala su dvocifren uèinak, Beron Dejvis 21 poen i 11 asistencija, dok se kod «magiènih» istakao Gordan Girièek sa 23 pogotka.

U preostalim utakmicama, Milvoki je i bez povreðenih Tonija Kukoèa i Tima Tomasa pobedio u Atlanti – 106:104, dok je "renovirani" Toronto, sa Donjelom Maršalom i Džejlenom Rouzom, trijumfovao u Filadelfiji – 95:88.

XS
SM
MD
LG