Linkovi

Odbojkaši Srbije i Crne Gore portvrdili plasman na Olimpijadu - 2003-11-30


Na Svetskom kupu, bez poraza, trijumfovao je Brazil, dok su Italijani drugi zahvaljujuæi boljem set kolièniku u odnosu na tim Srbije i Crne Gore. Za sada su poznata èetiri uèesnika Olimpijskog turnira: domaæin Grèka, Brazil, Italija i Srbija i Crna Gora. stalih osam ekipa – za plasman æe se boriti u kontinentalnim baražima. Èetvrto mjesto na svjetskom Kupu zauzela je reprezentacija Sjedinjenih država, peti su bili Francuzi.

Australija pobjednik Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Australije osvojila je Dejvis kup, pošto je u finalu savladala selekciju Španije. Mark Filipusis je u prvom današnjem meèu donio treæi i odluèujuæi poen – za 28. trofej Australije u Dejvis kupu. Filipusis je pobijedio najboljeg španskog tenisera Huana Karlosa Ferera sa 3:2. Meè je trajao 3 sata i 12 minuta, a Filipusis je u tri poslednja seta nekoliko puta tražio pomoæ ljekara i bio na pragu predaje. Drugi meè singla, Lejton Hjuit - Karlos Moja nije ni odigran, jer je Australija veæ ostvarila nedostižnu prednost od 3:1. Poèetkom februara 2004. poèinje novi ciklus Dejvis kupa. U prvom kolu Australija doèekuje Švedsku, a Španija igra protiv Èesske.

U ponedjeljak poèinje svjetsko prvenstvo za rukometašice

Utakmice prvog kruga, igraæe se u Splitu, Poreèu, Karlovcu, Èakovcu, Rijeci i Zagrebu. Uèestvovaæe 24 reprezentacije - 14 evropskih, tri iz Azije, tri iz Sjeverne i Južne Amerike i selekcija Australije. Rukometašice Srbije i Crne Gore brane bronzanu medalju sa prošlog prvenstva, u Italiji 2001. godine. Za plasman u drugi krug takmièenja, igraæe u grupi «A» protiv Austrije, Brazila, Francuske, Španije i domaæina šampionata – Hrvatske. Rukometni poznavaoci procjenjuju da su najveæi favoriti za osvajanje titule – aktuelni evropski šampion Danska, najuspješnija reprezentacija u protekloj deceniji – Norveška i Rusija, koja brani titulu. Na Svetskom kupu, bez poraza, trijumfovao je Brazil, dok su Italijani drugi zahvaljujuæi boljem set kolièniku u odnosu na tim Srbije i Crne Gore. Za sada su poznata èetiri uèesnika Olimpijskog turnira: domaæin Grèka, Brazil, Italija i Srbija i Crna Gora. Ostalih osam ekipa – za plasman æe se boriti u kontinentalnim baražima. Èetvrto mjesto na svjetskom Kupu zauzela je reprezentacija Sjedinjenih država, peti su bili Francuzi.

Veliki Trejd izmeðu Bulsa i Reptorsa

Generaln menadžer Èikago Bulsa, Džon Pekson, objavio je da je njegov tim u najavljenoj velikoj razmijeni sa Reptorsima u Toronto poslao Džejlena Rouza, Lonija Bekstera i Donijela Maršala, i da u Èikago stižu Antonio Dejvis, Džeroum Vilijams i Kris Džefris. NBA liga bi u ponedeljak trebalo da potvrdi trejd. Èikago æe od naredne sedmice, osim trojice novih igraèa, imati i novog trenera - Skota Skajlsa.

U derbiju – Lejkersi doèekuju Indijanu

U NBA ligi danas, odnosno rano ujutro po srednjeevropskom vremenu, igraju se dva derbija. Najbolji tim istoène konferencije u prošloj godini Nju Džersi gostuje Kingsima u Sakramentu, dok se u Stejpls Centru Los Anðelesu sastaju trenutno dvije najbolje ekipe u ligi – Indijana – sa 14 pobjeda i samo dva poraza i Lejkersi sa uèinkom 13 –3. U sinoænjim utakmicama Alen Ajverson je ubacio 50 poena za pobjedu Filadelfije nad Atlantom od 98 : 86, Detroit je u Vašingtonu pobjedio Vizardse 80 : 69, dok je èak 33 poena, 16 skokova i 7 asistencija LeBrona Džejmsa bilo nedovoljno da Kavalirsi savladaju Memfis. Nakon dva produžetka, zahvaljujuæi Po Gasolu koji je ubacuio 39 poena - Grizli su slavili 122 : 115. LA Klipersi, su na svom terenu poraženi od Denvera sa 98:86 – Marko Jariæ i Predrag Drobnjak bili su u startnoj petorci, ali su igrali loše i ubacili svega po 4 koša. Vladimir Radmanoviæ je za 34 minuta, sa 6 skokova i 9 poena doprinio pobjedi Sijetla nad Hjuston Roketskima 95:88. U ostalim utakmicama Majami je pobijedio Toronto 78 : 66, Dalas - Minesotu 92 : 88, Milvoki - Boston 100 : 94, a Golden Stejt - San Antonio 91 : 89.

XS
SM
MD
LG