Linkovi

Orlando ne zna za pobedu - 2003-11-25


Posle èetiri uzastopne pobede, Los Anðeles Klipersi doživeli su i èetvtri poraz zaredom, ovog puta u svom «Stejpls Centru» protiv Hjuston Rokitsa – 105:90. Marko Jariæ propustio je treæi meè u seriji zbog povrede stopala, dok je Peða Drobnjak sa 20 poena i 8 skokova, za 28 minuta igre, uz Korija Magetija bio najbolji u poraženom timu. Petorica igraèa Hjustona imala su dvocifren uèinak, a najefikasniji je bio Stiv Frensis sa 19 poena.

Veèe pošto je promašio dva slobodna bacanja u završnici utakmice sa Hormetsima, Èonsi Bilaps doveo je Detroit do trijumfa u Atlanti - 94:89, upravo sa linije penala. Plejmejker Pistonsa ubacio je sva èetiri slobodna bacanja u poslednjih 18 sekundi meèa u «Filips Areni» i sa ukupno 24 poena bio najzaslužniji za trijumf gostiju. Željko Rebraèa je još na listi povreðenih, a Darko Milièiæ je za tri minuta imao jednu ukradenu loptu.

Crna serija Orlanda nastavljena je i na Floridi. «Magièni» su 13. uzastopni poraz pretrpeli u duelu sa liderom Istoka, Indijanom, kojoj je posao bio olakšan neigranjem Trejsija Mekgrejdija. Najbolji igraè Orlanda imao je visoku temperaturu, a novi trener Džoni Dejvis, ni posle tri utakmice još nije ostvario prvu pobedu na klupi «magiènih». Najbolji pojedinac utakmice bio je centar Džermejn O'Nil sa 22 poena i 19 skokova.

Drugi put u poslednjih osam dana Njujork Niksi pobedili su Boston, ovog puta u «Flit Centru», i to bez dvojice najboljih strelaca Alena Hjustona i Kita Van Horna. U njihovom odsustvu najefikasniji je bio Šendon Anderson sa 28 poena, a jednu od boljih partija od dolaska u Njujork pružio je Dikembe Mutombo sa 13 poena, 12 skokova i 4 blokade.

XS
SM
MD
LG