Linkovi

The Battle of Shaker Heights - 2003-08-20


Nedavno je predstavljen film "Battle of Shaker Heights" - novi film koje je producirao tandem Ben Affleck - Matt Damon. "Battle of Shaker Heights" koji su režirali Efram Potelle i Kyle Rankin.

"The Battle of Shaker Heights" je drugi po redu film nastao iz franšize ”Project Greenlight“ koju su pokrenuli Ben Aflek i Met Dejmon. Radi se zapravo o takmièenju za najtalentovanijeg glumca, scenartistu i reditelja, ukratko za najtalentovanije liènosti iza i ispred kamere. Na konkurs se prijavilo na hiljade autora, a izabrani je morao da potpiše ugovor po kome æe ubuduæe sve vezano za pomenuti projekat biti snimano, ukljuèujuæi razgovore i samo snimanje filma.

"The Battle Of Shaker Heights" je emotivni tobogan mladiæa koji ima komunikacijske probleme sa svojim ocem,a èija majka je isuviše zauzeta plaæanjam raèuna i nema vremena da se bavi sinom.

Glavne uloge u filmu tumaèe manje poznati glumci Shia La Beouf, Elden Henson, Amy Smart, Billy Kay i Kathleen Quinlan.

Producent filma, Ben Aflek ovim filmom se, kako kaže, podsetio starih dana i niskobudžetnih filmova poput ”Chasing Amy“, brzog snimanja i dobrog provoda.

Sami reditelji filma "The Battle Of Shaker Heights" Efram Potell i Kyle Rankin kažu da je sve išlo veoma brzo od dana kada su izabrani na konkursu, ali da su ih kao i ostale na setu uvek progonile kamere. Medjutim, takvi su bili uslovi ugovora, a po reèima Bena Afleka ”Project Greenlight“ æe verovatno kao franšiza biti prodat ostalim zemljama engleskog govornog podruèja.

"The Battle of Shaker Heights" biæe prikazivan u odabranim bioskopima u Americi od kraja avgusta.

XS
SM
MD
LG