Linkovi

Institucija služenja èaja - 2003-05-22


Èajdžinica Teaism se nalazi na Dupon trgu ovde u Vašingtonu.To je veoma popularan deo grada. Džez muzika svira dok mlade, hip mušterije pune toplo dekorisanu radnju, kako bi naruèile vrele šolje dardžialinga, senèe i lapsang sušonga. Linda Orr je suvlasnik ove èajdžinice. Ona i njen partner su otvorili biznis 1996. godine.

”Želeli smo da otvorimo restoran i pronašli smo ovu slatku lokaciju na Duponu, blizu umetnièkih galerija i ambasada. Zaista smo želeli da uèinimo nešto na popularnosti èaja. Seæate se buma sa kafom? Mi smo mislili da je èaj isto toliko dobar proizvod koji još nije dovoljno popularizovan“.

Linda Orr dodaje da u gradu ima puno tradicionalnih engleskih lokala koji služe èaj na tradicionalan naèin sa sendvièima i kolaèiæima, dok su oni hteli da se posvete veoma obiènom azijskom udobnom ritualu u kojem je u centru pažnje samo zaista dobra šolja èaja. Teaism nudi više od 40 razlièitih vrsta èaja. Èajevi iz Kine, Indije, Sri Lanke, i Vijetnama su najpopularniji. Linda Orr kaže da je veæina ljudi koji dolaze u njenu radnju poput tridesetogodišnje Tereze koja je redovni posetilac i koja istièe:

”Živela sam u Engleskoj dve godine kao tinejdžer i poèela tamo da pijem èaj. Kao odrasla postala sam daleko zainteresovanija za razlièite vrste èaja”.

Tereza nije jedina osoba u Vašingtonu koja misli da je ”zabavno“ popiti šolju èaja sa porodicom i prijateljima. Kafa je još uvek verovatno najpopularnije vruche piæe u glavnom gradu Amerike, ali s obzirom da je Linda Orr otvorila svoju radnju na Duponu pre sedam godina, potražnja za èajem raste... do te mere da ona sada ima još dve èajdžinice na razlièitim ali isto tako popularnim vašingtonskim lokacijama.

XS
SM
MD
LG