Linkovi

Hosni Mubarak uspešno operisan u Nemačkoj


Hosni Mubarak uspešno operisan u Nemačkoj
Hosni Mubarak uspešno operisan u Nemačkoj

Egipatskom predsedniku Hosniju Mubaraku u Nemačkoj je uspešno odstranjena žučna kesa, javljaju egipatski državni mediji. Agencija Rojters prenela je izjavu porparola Univerzitetske bolnice u Hajderbergu da je operacija bila uspešna. Egipatski predsednik nalazio se u zvaničnoj poseti Nemačkoj kada je počeo da se žali na bolove u stomaku, posle čega je prebačen u bolnicu.

<!-- IMAGE -->

Egipatska državna novinska agencija javila je da je premijer Ahmed Nazif preuzeo predsednička ovlašćenja do Mubarakovog povratka u zemlju. Hosni Mubarak je predsednik Egipta od 1981. godine, i nije imenovao svog naslednika, što izaziva brojne spekulacije o potencijalnim kandidatima za to mesto.

Vlada je do sada nastojali da sprečava bilo kakve priče ili spekulacije o predsednikovom zdravstvenom stanju a Ibrahim Elisa, urednik nezavisnog časopisa Al-Dustur 2008. je osudjen na zatvorsku kaznu zato što je objavio članak u kome se navodi da je Mubarak bolestan. Predsednik je kasnije pomilovao Elisu.

Mubarakov mandat ističe iduće godine a mnogi stručnjaci veruju da priprema svog sina Gamala da preuzme tu funkciju. S druge strane, Mubarak je ranije ove nedelje naveo da šef Medjunarodne agencije za atomsku energiju Mohamed el-Baradej “slobodno može da se kandiduje za predsednika Egipta sve dok se bude pridržavao izbornih pravila.”

XS
SM
MD
LG