Linkovi

I 'Dži Em' povlači više od milion vozila


I 'Dži Em' povlači više od milion vozila
I 'Dži Em' povlači više od milion vozila

Najveći američki proizvođač motornih vozila "Dženeral motors" saopštio da u Severnoj Americi povlači milion i 300 hiljada automobila - zbog mogućih problema sa servo uređajem.

<!-- IMAGE -->

"Dži Em" je obavestio regulatore o povlačenju koje se odnosi na Ševrolet Kobalt i tri tipa Pontijaka - G4, G5 i Persjut. Neki od tih modela su se prodavali u Sjedinjenim Državama od 2005. do 2010, a ostali u Kanadi i Meksiku. "Dži Em" je saopštio da se odlučio za povlačenjue posle više od 1.100 žalbi da servo uređaj ne radi pri brzinama manjim od 25 kilometara na sat.

U međuvremenu, i "Dži Em", i "Ford" objavili su da beleže rast prodaje, pogotovo "Ford" sa skokom od čak 43 odsto. "Ford" je danas saopštio da su se u februaru svi njegovi modeli prodavali bolje nego u istom mesecu prošle godine, a po prvi put od 1998. "Ford" je prodao više vozila od "Dženeral Motorsa". "Dži-Em" je zabeležio rast prodaje od 12 procenata u odnosu na februar 2009, a najbolje su se prodavali Ševrolet, Bjuik, Dži-Em-Si i Kadilak.

S druge strane, najveći svetski proizvođač automobila - Tojota - zabeležio je pad od skoro devet odsto. Jedini izuzetak kod Tojotinih modela bio je hibridno vozilo Prijus, čija prodaja je skočila 10 odsto.

XS
SM
MD
LG