Linkovi

Misija MMF-a u Fijatu i vinariji Radovanović


Misija MMF-a u Fijatu i vinariji Radovanović
Misija MMF-a u Fijatu i vinariji Radovanović

Prvo kragujevačka fabrika Fijat, a zatim i vinarija Radovanović kod Velike Plane - to su mesta koja su danas obišli predstavnici misije MMF-a predvođeni ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem. Hoće li se to odraziti na pregovore između Vlade i misije MMF-a, koji upravo teku?

<!-- IMAGE -->

U sklopu razgovora o poboljšanju konkurentnosti izvoza srpske privrede ministar ekonomije Mlađan Dinkić i predstavnici misije MMF-a, koji već nekoliko dana pregovaraju sa srpskim vlastima, posetili su danas kragujevačku fabriku automobila Fijat.

"Doveli smo misiju MMF-a u fabriku Fijat automobili Srbija da im pokažemo izvozne potencijale Srbije", rekao je Dinkić i dodao da se očekuje da će 2012. godine Fijat izvoziti milijardu i po evra – što je četvrtina ukupnog izvoza Srbije prošle godine.

"Zato smo i doveli danas misiju MMF-a u Kragujevac kako bismo im pokazali da i Srbija ima odgovarajuće izvozne potencijale. I uvereni smo da je budućnost rasta izvoza u Srbiji dovođenje sličnih kompanija poput Fijata, uz odgovarajuće povlastice koje će država davati tako velikim investitorima", rekao je Mlađan Dinkić.

Predstavnicima MMF-a su predstavljeni planovi Fijatove fabrike u Kragujevcu, a direktor Fijata u Srbiji, Đovani de Filipis je najavio skoro ugovaranje radova na rekonstrukciji fabrike koja će koštati 150 miliona evra.

Nakon posete Kragujevcu, ministar Dinkić je poveo predstavnike MMF-a u Krnjevo kod Velike Plane na radni ručak u vinariju Radovanović, gde im se pridružio i guverner Radovan Jelašić.

Da li će ove posete imati uticaja na izveštaj misije MMF-a od koga zavisi i odobravanje treće tranše kredita Srbiji – biće poznato na kraju pregovora.

XS
SM
MD
LG