Linkovi

Nevreme na jugu SAD


Nevreme na jugu SAD
Nevreme na jugu SAD
<!-- IMAGE -->

Rijetke snežne padavine na jugu Sjedinjenih Država dovele su do zatvaranja škola, otkazivanja letova i brojnih saobraćajnih nesreća. Nevreme je zahvatilo područje od Teksasa i Južne Karoline do Džordžije i Floride.

Sniježna oluja zahvatila je jug zemlje, gdje su pojedina područja pokrivena sa nekoliko centimetara snijega, koji se rijetko viđa u tom dijelu SAD-a. U Dalasu i Fort Vortu, u državi Teksas, palo je rekordnih više od 30 centimetara snijega, koji je već pričinio značajnu štetu. Krovovi na velikom broju kuća su srušeni, drveće oboreno, dok su putevi neprohodni.
Poledica na putevima izazvala je nekoliko udesa.

"Crveni automobil je naleteo na crni. Ja sam udario u oba vozila, jer nisam mogao da se zaustavim”, kaže jedan od vozača.

Hiljade domova u Sjevernoj Karolini su bez struje zbog snažnog vjetra.

"Bilo je teško sinoć, jer je vjetar bio izuzetno snažan”, navodi Rejčel Dej.

U pojedinim oblastima u Luizijani nije bilo mećave, ali su vremenske prilike bile dovoljno loše da se zatvore škole.

"Nadam se da će biti dovoljno snijega da se napravi Sneško Belić ili organizuje grudvanje”, kaže jedan od učenika.

Roditelji se međutim nadaju da će škole biti uskoro otvorene.

"Nadam se da će nevrijeme proći, kako bi djeca mogla da se vrate u školu ujutro”, naglašava Rasel Mos.

Sjeveroistok Sjedinjenih Država u međuvremenu se polako oporavlja od druge velike sniježne oluje, koja je zahvatila to područje za manje od nedelju dana. Državne službe danas su počele da rade, dok su aerodromi u Vašingtonu, Njujorku, Baltimoru i Filadelfiji ponovo otvoreni. Prijestonica i države Merilend i Virdžinija, zatražili su finansijsku pomoć od Federalne vlade - kako bi platili čišćenje snijega.

XS
SM
MD
LG