Linkovi

U napadu u Pakistanu poginulo 18 policajaca


U napadu u Pakistanu poginulo 18 policajaca
U napadu u Pakistanu poginulo 18 policajaca
<!-- IMAGE -->

Lokalni zvaničnici na severozapadu Pakistana navode da je u napadu bombaša samoubice na patrolu plemenske policije ubijeno najmanje 18 policajaca, među kojima 11 oficira policije.

Funkcioneri navode je napad izveden na glavnom autoputu, u plemenskom području Kiber, kad je bombaš aktivirao eksploziv kraj jednog policijskog vozila. Najmanje petnaest ljudi je ranjeno.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Autoput u području Kiber je jedna od najpromentnijih transportnih saobraćajnica prema Avganistanu. Ekstremisti Talibana često napadaju lokalne pakistanske bezbednosne snage, kao i kamione NATO-a koji prevoze zalihe za trupe u Avganistanu.

Od prošle godine pakistanske trupe napadaju ekstremistička uporišta u raznim delovima te plemenske regije, uključujući Kiber.

Vojska je danas saopštila da se u jednom od napada u zabačenom delu oblasti Kiber, nakon borbe sa ekstremistima srušio helikopter. Sudbina posade još uvek je nepoznata.

U medjuvremenu, i dalje stižu protivurečni izveštaji o tome da li je lider Talibana u Pakistanu, Hakimula Mehsud, nedavno ubijen u jednom napadu bespilotnom letelicom.

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova, Rehman Malik, danas je rekao da postoje „uverljive informacije“ da je Mehsud poginuo, ali nije mogao to da potvrdi. Malik nije rekao kakve su ga informacije navele na taj zaključak.

Prethodnik Hakimule Mehsuda, Baitula Mehsud, ubijen je u američkom raketnom napadu u Južnom Vaziristanu prošlog avgusta.

XS
SM
MD
LG