Linkovi

Nova velika snežna oluja zahvatila severoistok SAD


Nova velika snežna oluja zahvatila severoistok SAD
Nova velika snežna oluja zahvatila severoistok SAD

Druga uzastopna jaka snežna oluja zahvatila je severoistočne oblasti Sjedinjenih Država, samo nekoliko dana pošto je na prestonicu Vašington palo do 90 centimetara snega.

<!-- IMAGE -->

Gotovo sve agencije federalne vlade ne rade još od petka popodne. Mnoge škole i poslovne firme u Vašingtonu i okolini takođe su zatvorene, gradski metro radi samo u delovima ispod zemlje, dok je autobuski saobraćaj potpuno obustavljen.

Oluja koja je veoma smanjila vidljivost u prestonici zahvatila je 7 država, od Virdžinije, preko Merilenda do Njujorka. Ali psi još moraju da se vode u šetnju, a zalihe namirnica da se dopune.

"Ako večeras kuvam i smestim decu u krevet, žena će mi sutra pomoći da čistim sneg," rekao je Njujorčanin Majkl Tenor.

Na velikim aerodromima u Vašingtonu, Njujorku, Čikagu i Filadelfiji otkazano je na stotine letova, a aerodromi su gotovo paralizovani.

"Verovatno nećemo poleteti pre četvrtka. Tako mi kažu," izjavila je avionski putnik Suzan Martin.

Zahvaljujući najnovijoj mećavi ova zima bi mogla da obori sve rekorde po količini snežnih padavina u glavnom gradu Sjedinjenih Država.

U Vašingtonu, zatvaranje federalne vlade košta sto miliona dolara dnevno. Ispred Bele kuće danas nema novinara, ali obezbeđenje patrolira kao i obično. Gradska komunalna služba se upinje da reščisti glavne ulice.

"Pozivamo građane da budu strpljivi prema nama, i našim nastojanjima na odvoženju snega," izjavila je Adrijen Barns iz gradske komunalne službe.

Komunalne službe kažu da će iskopavanje iz ove količine snega verovatno potrajati danima.

XS
SM
MD
LG