Linkovi

Jeremić: Srbija ne planira da se učlani u NATO


Jeremić: Srbija ne planira da se učlani u NATO
Jeremić: Srbija ne planira da se učlani u NATO
<!-- IMAGE -->

Srpski ministar inostranih poslova, Vuk Jeremić, rekao je da Srbija ne planira da se priključi Severnoatlantskom odbrambenom savezu - NATO.

Na današnjem zasedanju međunarodne konferencije o bezbednosti, u Minhenu, Jeremić je rekao da će Srbija ostati vojno neutralna. Ali on je rekao da će Beograd sarađivati sa NATOm i drugima u održavanju mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu. Jeremić je rekao da je Beograd posebno zainteresovan za mir i stabilnost na Kosovu.

Srpski ministar inostranih poslova rekao je tokom duskusija o pitanjima globalne bezbednosti da je jedan od najviših prioriteta njegove zemlje razgovor o Kosovu na najvišim međunarodnim nivoima.

Stalni predstavnik Rusije u NATOu, Dimitrij Rogozin, ranije je rekao da bi Srbija morala da osustane od svoje borbe da zadrži Kosovo ako bi se pridužila Severnoatlantskom savezu. Međutim, nekoliko članica NATOa, kao što su Grčka i Španija, nisu priznale nezavisnost Kosova. Rogozin je, u danas objavljenom intervjuu za beogradski dnevnik Blic, rekao da bi NATO mogao da primi Srbiju jedino u okviru njene "nove" granice, odnosno bez Kosova.

XS
SM
MD
LG