Linkovi

Đoković lako do četvrtfinala, naredni rival - Conga


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije. Pored njega, osmog dana osmog dana takmičenja u Melburnu pobede su ostvarili ostvarili još i Rože Federer, Nikolaj Davidenko i Žo-Vilfred Tsonga u muškoj, odnosno sestre Vilijams, Li Na i Viktorija Azarenka u ženskoj konkurenciji.

Đoković je još jednom vrlo sigurno i brzo došao do trijumfa, ovog puta nad Poljakom Lukašom Kubotom, s kojim je igrao u finalu Srbija Opena prošlog proleća. Treći nosilac i šampion iz 2008. bio je ubedljiv u prva dva seta – 6:1 i 6:2, ali se malo opustio posle brejka u trećem, dozvolio Kubotu da uzvrati i povede 5:4. Međutim, Đoković je osvojio psolednja tri gema i za nešto manje od dva sata izjednačio prošlogodišnji rezultat.

Naredni rival 22-godišnjeg Beograđanina biće Francuz Žo-Vilfred Conga, koga je Đoković pobedio pre dve godine u finalu, a od tada izgubio četiri puta zaredom, pre nego što ga je konačno pobedio u Majamiju prošlog marta. Conga je u četvrtom kolu odigrao prvi meč u pet setova u karijeri, iako je izgledalo da će lako izaći na kraj sa Špancem Nikolasom Almagrom. Poveo je sa 2:0 za malo više od sata, a onda izgubio naredna dva seta i tek sa 9:7 trijumfovao u odlučujućem.

U drugom sutrašnjem četvrtfinalu sastaće se Rože Federer, koji je u tri seta – 6:2, 6:3 i 6.4 pobedio ljubimca domaćih navijača Lejrtona Hjuita, i Nikolaj Davidenko, koji je poput Tsonge, posle vođstva od 2:0 u setovima izgubio naredna dva, a onda dobio peti protiv Španca Fernanda Verdaska.

Kod teniserki, sestre Vilijams su se izborile za još jedan međusobni duel, ovog puta u četvrtfinalu Austrelijen Opena. Venus je izgubila prvi set protiv Italijanke Frančeske Skjavone, ali ubedljivo dobila naredna dva – 6:2 i 6:1, dok je Serena u dva seta bila bolja od domaće takmičarke Samante Stosur – 6:4 i 6:2.

Iznenađenje dana priredila je Kineskinja Na Li pobedom nad finalistkinjom Ju Es Opena Karolinom Voznijacki – 6:4 i 6:3, a njena protivnica u četvrtfinalu biće Viktorija Azarenka. Beloruskinja je izgubila prvi set protiv Ruskinje Vere Zvonareve i imala brejk zaostatka u drugom, ali je uspela da dobije poslednjih deset gemova i na kraju trijumfuje ubedljivo – 4:6, 6:4 i 6:0.

XS
SM
MD
LG