Linkovi

Pobede Jelene, Ane i Viktora za plasman u treće kolo Vimbldona 


Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović, i drugi reket Srbije u muškoj konkurenciji Viktor Troicki, priključili su se Novaku Đokoviću u trećem kolu Vimbldona posle današnjih pobeda na terenima Ol Ingland kluba.

Najteži posao imao je Troicki, kome je trebalo tri sata i jedan minut, da posle pet setova pobedi Španaca Danijela Himeno-Travera. Bilo je 6:7, 6:0, 1:6, 6:3 i 7:5 za 30. nosioca, koga u nastavku čeka duel sa 3. teniserom sveta i jednim od favorita turnira Britancem Endijem Marejem. Jelena Janković je vrlo lako izašla na kraj sa Čehinjom Ivetom Benešovom - 6:2 i 6:4, posle nešto više od sat vremena igre, dok je Ana Ivanović imala problema u prvom setu proziv Italijanke Sare Erani, da bi ga na kraju dobila 7:5, a onda u drugom trijumfovala mnogo lakše - 6:1. Jelena Jaković u trećoj rundi igra protiv Amerikenke Oudin, dok se Ana Ivanović sastaje sa Australijankom Samantom Stosur, nedavnom polufinalistkinjom Rolan Garosa.

Prvo veliko iznenađenje u konkurenciji tenisera, priredio je bivši šampion Vimbldona iz 2002, Australijanac Lejton Hjuit, koji je u tri seta pobedio 5. nosioca Argentinca Huana Martina del Potra - 6:3, 7:5 i 7:5. Hjuita u nastavku takmičenja čeka Nemac Filip Pečner koji je pobedio sunarodnika Mišu Zvereva u pet dugih setova. Kao i u prvom kolu Amerikanc Endi Rodik morao je da igra četiri seta, ali je na kraju ipak bio bolji od Rusa Igora Kunjicina, pa ga u trećem kolu čeka Jirgen Melcer. Pobede su ostvarili Fernando Ganzales, Stanislas Vavrinka, Žil Simon, Huan Karlos Ferero, Tomaš Berdih, Nikolaj Davidenko, David Ferer i ljubimac domaćih navijača Endi Marej, koji nije imao mnogo problema protiv Letonca Ernesta Gulbisa. Marej je trijumfovao 6:2, 7:5 i 6:3, a u trećem kolu sastaje se sa Viktorom Troickim.

Kod teniserki, favoritkinje su imale vrlo uspešan dan, počev od Venus Vilijams i Ameli Morezmo, do Karoline Voznijacki, Agnješke Radvanske, Flavije Panete i trenutno vodeće na svetskoj rang-listi Dinare Safine.

XS
SM
MD
LG