Linkovi

Đoković protiv Nadala za titulu u Monte Karlu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters Serije u Monte Karlu koji se igra za nagradni fond od dva miliona i 750 hiljada evra.

Đoković je u polufinalu posle velike borbe i zaostatka od 1:0 u setovima uspeo da pobedi Švajcarca Stanislasa Vavrinku i tako ode korak dalje u odnosu na prošlu godinu, kada je u polufinalu predao meč tada najboljem teniseru sveta Rožeu Federeru. Do šeste pobede u osam međusobnih duela sa Vavrinkom (pete uzastopNe) Đoković je došao posle skoro dva i po sata igre - 4:6, 6:1 i 6:3.

Njegov protivnik u meču za titulu biće prvi reket sveta i četvorostruki uzastopni šampion u Monte Karlu - Rafael Nadal, koji je u drugom polufinalu pobedio Britanca Endija Mareja - 6:2 i 7:6 (4). Zahvaljući Đokovićevoj pobedi i Marejevom porazu, srpski teniser će zadržati treće mesto na ATP rang-listi bez obzira na ishod sutrašnjeg finala, u kojem će pobedniku pripasti hiljadu bodova i 434 hiljade evra, a poraženom 600 poena i 203 hiljade evra.

Nešto kasnije, Đoković je u paru sa Viktorom Troickim okončao takmičenje u konkurenciji dublova, pošto su ih pobedili nenad Zimonjić i Danijel Nestor - 3:6, 6:1, 10:5. Srpski-kanadski dubl za titulu će se boriti sa Amerikancima Bobom i Majkom Brajanom.

XS
SM
MD
LG