Linkovi

Đoković u polufinalu Monte Karla u obe konkurencije


Najbolji srpski teniser Novak Đoković imao je vrlo uspešan dan na turniru Masters serije u Monte Karlu. Treći reket sveta najpre je izjednačio prošlogodišnji rezultat na turniru plasiravši se u polufinale singla, a zatim u paru sa Viktorom Troickim isti uspeh ostvario i u konkurenciji dublova.

Đoković je u četvrtfinalu singla pobedio 7. nosioca Fernanda Verdaska - 6:2, 4:6 i 6:3 posle dva sata i 19 minuta igre. Bila je to treća pobeda 21-godišnjeg Beograđanina u duelu sa Špancem, koji je prethodno lako izašao na kraj sa sunarodnikom Davidom Fererom. Za plasman u finale, Đoković će se boriti protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, koga je pobedio u finalu Masters turnira u Rimu prošle godine, i sa kojim ima pozitivan međusobni skor - pet pobeda u sedam mečeva. Kasnije tokom dana dubl Đoković-Troicki pobedio je kombinaciju Bupati/Nouls sa 2:1 u setovima, 12:10 u super taj-brejku.

U polufinalu srpski teniseri sastaju se sa drugim dublom sveta Nenadom Zimonjićem i Danijelom Nestorom. Što se tiče singl konkurencije, u drugom polufinalu igraće Rafeal Nadal i Endi Marej, koji su danas morali da odigraju po dva meča zbog jučerašnje kiše.

XS
SM
MD
LG