Linkovi

Đoković preko Federera do finala u Majamiju


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira Masters serije u Majamiju, poznatijeg kao Soni Erikson Open. Đoković je u polufinalu bio bolji od Švajcarca Rožea Federera sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2 i 6:3. Bio je to treći trijumf 21-godišnjeg Beograđanina u deset međusobnih duela sa dugo godina najboljim teniserom sveta.

Federer je relativno lako dobio prvi set, ali su se stvari preokrenule već na početku drugog, koji je Đoković otvorio sa 3:0. Švajcarac se nakratko vratio u meč, smanjio na 3:2, ali je usledila serija od sedam "vezanih" gemova za Đokovića, koji je tako izjednačio na 1:1 u setovima i poveo sa 4:0 u odlučujućem. Federer, koji je u trećem gemu trećeg seta nesvojstveno sebi slomio reket, vratio je jedan "brejk", ali je Đoković sačuvao prisebnost i sa dva dobra servis gema osigurao plasman u finale.

Protivnik za titulu biće mu pobednik meča Endi Marej - Huan Martin del Potro, koji se igra kasnije večeras. Đokoviću će to biti drugo finale u Ki Biskejnu, gde je pre dve godine osvojio prvu titulu na nivou Masters Serije. Pobedniku turnira pripašće 1.000 poena i 605 hiljada dolara.

XS
SM
MD
LG