Linkovi

Lejkersi zaustavili i Klivlend, novi poraz šampiona kod kuće


Deset utakmica NBA sezone odigrano je tokom nedeljnog popodneva i večeri, a oba velika derbija – u Bostonu i Klivlendu - dobili su gosti sa Zapada – San Antonio i Lejkersi.

Četvrtu utakmicu zaredom bez Endrjua Bajnama i sa bolesnim Kobijem Brajantom, koji je povraćao pre utakmice i primao infuziju na poluvremenu i posle utakmice, Lejkersi su uspeli da prekinu još jednu seriju protivničkog tima, ovog puta – Klivlend Kavalirsa. Predvođeni raspoloženim Lamarom Odomom, koji je uz 28 poena imao i 17 skokova, gosti iz Los Anđelesa nanaeli su prvi poraz Kavsima u „Kviken Louns Areni" ove sezone – 101:91 i tako seriju do šest gostovanja završili sa stopostotnim učinkom, i što je još važnije novim pobedama nad dva najbolja tima Istoka.

Brajant je uprkos gripu završio sa 19 poena, tri više od Lebrona Džejmsa, koji se prilično ispromašivao, pogodivši svega pet od 20 šuteva iz igre, uz 12 asistencija i 8 skokova. Najefikasniji kod domaćih bio je Zidrunas Ilgauskas sa 22 poena, dok se Saša Pavlović vratio u startnu postavu posle dve utakmice pauze zbog bolesti, ali je na kraju prve četvrtine povredio skočni zglob i više nije ulazio u igru. Do tada je za 12 minuta postigao 5 poena, pgodivši oba šuta iz igre.

U Bostonu, zvanični šampion je posle serije od 12 trijumfa - koju su u četvrtak uveče prekinuli Lejkersi – doživeo drugi uzastopni poraz na svom terenu – 105:99 protiv San Antonija. Najstariji tim lige postigao je 11 vezanih poena u psolednjih 45 sekundi i zaostatak od „pola koša" pretvorio u pobedu od šest poena razlike. Seltikse je iznenadio Met Boner sa 23 poena, koliko je ubacio i Tim Dankan, uz 13 skokova i 5 asistencija, ali su u završnici sjajni bili i Manu Đinobili i Rodžer Mejson, koji su završili sa 19, odnosno 11 poena. Najbolji kod poraženih bio je Kevin Garnet sa 26 poena i 12 skokova.

Od košarkaša iz Srbije, pored pomenutog Pavlovića aktivni su bili Nenad Krstić i Peđa Stojaković. Krstiće je u pobedi Oklahoma Sitija nad Sakramentom – 116:113 učestvovao sa 14 poena za 21 minut igre, dok je Stojaković postigao 11 poena, uz 6 skokova i 2 ukradne lopte za 40 minuta igre u duelu svojih Hornetsa i Minesote, koji je tim iz Nju Orleansa dobio uprkos izostanku Krisa Pola i Tajsona Čendlera i isključenja Dejvida Vesta – 101:97. Na kraju, Igor Kokoškov vratio se u Detroit prvi put kao asistent u stručnom štabu Finiksa, a njegov novi klub pobedio je stari – 107:97.

XS
SM
MD
LG