Linkovi

Novak Đoković u četvrtfinalu, Janković i Zimonjić ispali


Najbolji srpski teniser Novak Đoković korak je bliži odbrani titule na prvom Grand Slem turniru sezone, Austrelijen Openu.

Đoković je u osmini finala posle tri sata i 15 minuta igre, u meču koji je trajao do duboko u noć po lokalnom vremenu u Melburnu, pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa sa 3:1, po setovima 6:1, 7:6, 6:7 i 6:2. Naredni rival branioca titule biće Amerikanac Endi Rodik, koji je vrlo lako pobedio Španca Tomija Robreda - 7:5, 6:1 i 6:3.

Najbolja srpska i najbolja svetska teniserka Jelena Janković, za razliku od Đokovića, doživela je težak poraz u četvrtom kolu u duelu sa Marion Bartoli. Bilo je 6:1 i 6:4 za Francuskinju, koja je Jelenu Janković pobedila i u osmini finala Vimbldona pre dve godine.

Trostruki šampion Austrelijen Opena Švajcarac Rože Federer imao je mnogo problema protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je dobio prva dva seta - 6:4 i 7:6, ali nije uspeo da po prvi put u karijeri savlada do skoro najboljeg igrača sveta. Federer je naredna tri seta dobio 6:4, 6:4 i 6:2 i i posle skoro tri i po sata igre izborio četvrtfinale, u kome ga čeka osmi nosilac Huan Martin Del Potro. Argentinac je u četiri seta izbacio Hrvata Marina Čilića.

Kod teniserki, pored Merion Bartoli u četvrtfinale su se plasirale, njena naredna rivalka Vera Zvonarjeva, treći nosilac Dinara Safina, koja je spasila dve meč lopte protiv Francuskinje Aliz Korne, i ljubimica domaće publike Jelena Dokić, koja je posle skoro tri sata igre bila bolja od Alise Klejbanove. U četvrtfinalu,l Dokić se sastaje sa Safinom.

Najbolji dubl igrač sveta Nenad Zimonjić, koji je zajedno sa Kanađaninom Nestorom iznenađujuće poražen u drugom kolu parova u petak, danas je završio takmičenje i u miksu. U prvom kolu njega i Nemicu Grenefeld pobedili su prvi nosioci Leander Paes i Kara Blek - 6:4, 4:6 i 10:7.

XS
SM
MD
LG