Linkovi

Kris Pol upropastio Dalas, dobre partije Stojakovića i Krstića


Protekle večeri odigrano je čak 11 utakmica NBA sezone, a zvazda večeri bio je Kris Pol, koji je praktično sam doneo svom timu prvu pobedu u Dalasu u poslednjih skoro 11 godina.

Plejmejker Nju Orleans Hornetsa ostvario je četvrti „tripl-dabl“ ove sezone, a zamalo mu je izmakao i „kvadrupl dabl“, s obzirom da je uz 33 poena, 11 asistencija i 10 skokova, imao i sedam ukradenih lopti. Stoga se njegov međusobni duel sa Džejsonom Kidom, kome je prošlog leta u Pekingu bio rezerva u američkoj reprezentaciji, pretvorio u debakl za plejmejkera Mevsa. Na kraju, Kid je završio sa tri „sedmice“ – po 7 poena, skokova i asistencija, a Dalas je prvi put od 24. januara 1998. u svojoj dvorani poražen od Hornetsa – 104:97. Pre skoro 11 godina, za Hornetse je igrao Vlade Divac, a u sinoćnjoj pobedi, srpski predstavnik bio je Peđa Stojaković, koji je za 35 minuta postigao 16 poena.

Retku pobedu sinoć je zabeležio i Oklahoma Siti – 114:93 protiv Jute u svom „Ford centru“. Najbolju partiju od povratka u NBA ligu pružio je Nenad Krstić, koji je kao rezerva igrao skoro 32 minuta, ubacio 14 poena, uz 11 skokova i 2 blokade. Trojica mladih lidera Tandera, Kevin Durant, Rasel Vestbruk i Džef Grin postigli su preko 20 poena - Grin 23, Vestbruk 22 i Durant 21, a presudna je bila ogromna prednost domaćih u skoku 48-26.

Derbi večeri je odigran u San Antoniju, gde su domaći Sparsi zahvaljujući Rodžeru Mejsonu pobedili Lejkerse u prvom duelu dva tima od poslednjeg finala Zapadne konferencije, u kojem su Lejkersi eliminisali tada zvaničnog šampiona u pet mečeva. Konačnih 112:111 za domaće postavio je Mejson iz dodatnog slobodnog bacanja, posle faula koji je nad njim načinio Derek Fišer. U poslednjem napadu, Sparsi su udvojili Kobija Brajanta, koji je vratio loptu Trevoru Arizi, kome su dosuđeni koraci. Brajant je bio prvi strelac meča sa 29 poena, uz 10 asistencija i 7 skokova, dok je San Antonio predvodio Manu Đinobili sa 27 popgodaka. Vlada Radmanović je bio nezapažen, sa po 2 poena, skoka i asistencije za 28 minuta igre.

XS
SM
MD
LG