Linkovi

Porazi Lejkersa i Bostona, slabo veče Stojakovića i Radmanovića


Osam utakmica NBA sezone odigrano je u utorak uveče, a dva vodeća tima lige - prošlogodišnji finalsiti plej-ofa, Los Anđeles Lejkersi i Boston - doživeli su poraze.

Derbi je igran u Los Anđelesu, gde su Hornetsi, u trećem međusobnom duelu ove sezone, prvom u ulozi gostiju, konačno pobedili Lejkerse - 116:105. Kris Pol je još jednom bio izvanredan sa 32 poena i 15 assitencija, što mu je 25. "dabl-dabl" u sezoni, baš kao i Kobi Brajant, koji je postigao 39 poena za poraženi tim, ali je zvezda večeri bio krilni centar Nju Orleansa Dejvid Vest, koji je izjednačio rekord karijere sa 40 poena, pridodavši i 11 uhvaćenih lopti.

Peđa Stojaković nije bio raspoložen za šut, ubacio je svega 6 poena, uz samo dva pogotka iz igre (1-3, 1-6, 1-1), i imao 7 skokova za 32 minuta. S druge strane, Vladimir Radmanović vratio se u stratnu petorku Lejkersa, ali nezapaženo - 3 poena (1-5, 0-2, 1-1) i 4 skoka za 23 minuta.

Lejkersi su ipak sačuvali najbolji skor u ligi, pošto je Boston doživeo neočekivani poraz u Šarlotu - 114:106 posle produžetka. seltiksi su tako izgubili peti meč od poslednjih sedam, posle fantastičnog starta 27-2 i rekordnih 19 pobeda zaredom. najefikasniji kod pobednika bio je Rejmond Felton sa 25 poena, ali je junak pobede bio ruki Di Džej Agustin, sa 11 poena u dodatnih pet minuta, ukupno 20.

XS
SM
MD
LG