Linkovi

Pobede Lejkersa i Seltiksa pred Božićni duel velikana u Los Anđelesu


Pred večerašnju pauzu u šampionatu, zbog sutrašnjeg Božića, u NBA ligi je prošle večeri odigrano čak 12 utakmica. Vodeći timovi, Boston, Lejkersi i Klivlend ostvarili su pobede.

Derbi je odigran u Nju Orleansu, gde su Lejkersi po drugi put ove sezone savladali domaće Hornetse - 100:87 i tako seriju od četiri gostovanja okončali sa polovičnim učinkom. Kobi Brajant je dominirao sa 26 poena, Pau Gasol ubacio 20, a konačan rezultat čak ni ne odslikava koliko je trijumf gostioju u stvari bio ubedljiv. Vladimir Radmanović igrao je šest minuta, postigao 3 poena, uz 2 skoka, dok je s druge strane Peđa Stojaković, propustio treći meč zaredom zbog problema s leđima. Najbolji u poraženom timu bio je Kris Pol sa 17 poena i 10 asistencija.

Zvanični šampioni nastavili su trijumfalni niz i protiv Filadelfije, u svom TD Banknort Gardenu - 110:91, tako da je posle 26 godina pao klupski rekord po broju uzastopnih pobeda, koji je postavila generacija Seltiksa predvođena Lerijem Birdom, Kevinom Mekhejlom i Robertom Perišom. Za 19. trijumf domaćih najzaslužniji su bili Kevin Garnet i Rejžon Rondo sa po 18 poena, Rej Alen je ubacio 16, a Pol Pirs 10. Goste su predvodili rezervisti, Luis Vilijams i Maris Spejts sa po 16 pogodaka.

Klivlend je posle pobede nad Hjustonom - 99:90 ostao jedini neporaženi tim NBA lige na svom parketu. Za 14. trijumf Kavsa u Kviken Louns Areni ove sezone najzaslužniji je bio tandem Lebron Džejms - Mo Vilijams sa 27, odnosno 23 poena. Saša Pavlović igrao je 13 minuta, postigao 3 poena, uz 3 skoka.

Sutra se igra pet utakmica, s tim da događaj dana počinje u pet sati popodne po istočno-američkom vremenu, kada se u Los Anđelesu sastaju prošlogodišnji finalisti plej-ofa - Lejkersi i Seltiksi.

XS
SM
MD
LG