Linkovi

Pakistan: 9 osoba poginulo u bombaškom napadu


Pakistanski vojni funkcioneri saopštili su da je devet osoba poginulo, dok je preko 30 povređeno u samoubilačkom napadu na kontrolni punkt u pakistanskoj dolini Svat.

Većina žrtava napada - za koji još niko nije preuzeo odgovornost - su civili. Talibanski ekstremisti prethodno su napali konvoj kamiona, koji su prevozili zalihe za američke i snage NATO-a u Avganistanu. Pakistanska policija saopštila je da su u napadu,koji se dogodio u gradu Pešavar, poginula dva vozača, dok je desetak kamiona uništeno. U pakistanskoj trgovinskoj prestonici Karačiju, u međuvremenu su zatvorene sve škole i koledži nakon trodnevnih oštrih sukoba između rivalskih etničkih i političkih grupa, u kojima je poginulo najmanje 17 osoba.

A u samoubilačkom napadu na policijski konvoj u provinciji Helmand, na jugu Avganistana poginulo je deset civila.Lokalni policijski funkcioner saopštio je da je povređeno 27 osoba, među kojima i dva policajca. Avganistanske vlasti u međuvremenu su saopštile da je u odvojenom incidentu u gradu Gazni, ubijen guverner oblasti Andar, Abdul Rahim Deseval, dok je njegov telohranitelj ranjen. Ogovornost za napad preuzeo je Taliban.



XS
SM
MD
LG