Linkovi

Lejkersi i Atlanta na 5-0, Boston pobedio u Detroitu


Skoro dve nedelje je prošlo od početka ovogodišnje NBA sezone, a samo dva tima još imaju status neporaženih ekipa. Prošlogodišnji finalisti Los Anđeles Lejkersi ostvarili su peti trijumf protiv Hjustona - 111:82, dok je Atlanta, do identičnog skora stigla pobedom u Oklahoma Sitiju - 89:85.

Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore, sinoć su aktivni bili Vlada Radmanović, koji je u pobedi Lejkersa postigao 4 poena, uz 3 skoka za 20 minuta, te Darko Miličić i Marko Jarić, koji se nisu upisali u porazu Memfisa protiv Denvera - 100:90.

Derbi večeri ipak je odigran u Detroitu, gde je zvanični šampion Boston, pokvario debi Alena Ajversona pred domaćom publikom. U reprizi poslednjeg finala Istočne konferencije, Seltiksi su - bez obzira na nešto slabiju partiju Kevina Garneta (8 poena) i Pola Pirsa (7), trijumfovali nad Pistonsima - 88:76. najefikasniji u pobedničkom timu bio je rezervista Toni Alen sa 23 poena, dok je Rej Alen ubacio 17. Kod domaćih, Tejšon Prins je završio sa 23 koša, dok je Ajverson postigao 10.

U ostalim mečeveima, Toronto je pobedio u Šarlotu (89:79), Njujork naneo prvi poraz Juti u "Medison Skver Gardenu" (107:99), Klipersi su bili bolji od Dalasa (103:92), dok je Sakramento u derbiju Severne Kalifornije pobedio Golden Stejt Voriorse (115:98).

XS
SM
MD
LG